لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۱۹ تیر ۱۴۰۴ تهران ۱۲:۰۵

آمریکا گزارشگر ویژه سازمان ملل در سرزمین‌های فلسطینی را تحریم کرد


 فرانچسکا آلبانزه که یک وکیل حقوق بشر ایتالیایی است، اسرائیل را به «نسل‌کشی» در غزه متهم کرده است
فرانچسکا آلبانزه که یک وکیل حقوق بشر ایتالیایی است، اسرائیل را به «نسل‌کشی» در غزه متهم کرده است

وزیر امور خارجه آمریکا می‌گوید این کشور تحریم‌هایی را علیه یک گزارشگر مستقل سازمان ملل که مأمور تحقیق دربارهٔ نقض حقوق بشر در سرزمین‌های فلسطینی است، اعمال می‌کند.

مارکو روبیو روز چهارشنبه ۱۸ تیر با اعلام وضع تحریم علیه فرانچسکا آلبانزه، گزارشگر ویژه سازمان ملل برای کرانه باختری و غزه، در شبکه ایکس نوشت: «کمپین جنگ سیاسی و اقتصادی آلبانزه علیه ایالات متحده و اسرائیل دیگر تحمل نخواهد شد. ما همواره در کنار شرکای خود و حق دفاع مشروع آنان خواهیم ایستاد.»

به گزارش اسوشیتدپرس تصمیم وزارت خارجه آمریکا برای تحریم خانم آلبانزه پس از آن صورت می‌گیرد که تلاش‌های اخیر واشنگتن برای وادار کردن سازمان ملل به برکناری او ناکام مانده است.

این تحریم نتیجه یک کارزار فراگیر تقریباً شش‌ماهه از سوی دولت ترامپ در واکنش به انتقادات نسبت به نحوه مدیریت اسرائیل در جنگ غزه است که اکنون به دو سالگی نزدیک می‌شود.

دولت آمریکا همچنین از زمستان گذشته بازداشت و اخراج اساتید و دانشجویان دانشگاه‌های آمریکایی را که در تظاهرات و فعالیت‌های سیاسی طرفدار فلسطین شرکت کرده بودند، آغاز کرد.

از سوی دیگر دونالد ترامپ در تلاش است آتش‌بسی میان اسرائیل و گروه افراطی حماس برقرار کند که به ترک مخاصمه و آزادی گروگان‌های اسرائیلی منجر شود. این تلاش‌ها با سفر نخست‌وزیر اسرائیل به واشینگتن شدت گرفته است.

فرانچسکا آلبانزه که وکیل حقوق بشری است، با صراحت آنچه را که «نسل‌کشی» اسرائیل علیه فلسطینی‌ها در غزه می‌نامد، محکوم کرده است. اسرائیل و ایالات متحده این اتهام را به‌شدت رد کرده‌اند.

در هفته‌های اخیر، آلبانزه چندین نامه منتشر کرده و از کشورهای مختلف خواسته است که برای توقف بمباران نوار غزه، به شیوه‌های مختلف از جمله وضع تحریم‌ها بر اسرائیل فشار وارد کنند.

او که شهروند ایتالیا است، همچنین از حامیان سرسخت اقدام دادگاه کیفری بین‌المللی برای صدور کیفرخواست علیه مقامات اسرائیلی، از جمله بنیامین نتانیاهو، به اتهام جنایات جنگی است.

این گزارشگر سازمان ملل اخیراً گزارشی منتشر کرده که در آن چند شرکت بزرگ آمریکایی را به همکاری با اشغال و جنگ اسرائیل در غزه متهم کرده است.

آلبانزه هدف انتقادات شدید از سوی مقامات و گروه‌های طرفدار اسرائیل در ایالات متحده و خاورمیانه بوده است.

هفته گذشته، نمایندگی آمریکا در سازمان ملل بیانیه‌ای صادر کرد و خواستار برکناری او به دلیل چند سال «یهودستیزی شدید و جانبداری بی‌وقفه علیه اسرائیل» شد.

در این بیانیه آمده بود که اتهامات آلبانزه درباره نسل‌کشی یا آپارتاید اسرائیل، «نادرست و توهین‌آمیز» است.

جنگ بین اسرائیل و گروه افراطی حماس روز ۷ اکتبر ۲۰۲۳ آغاز شد؛ زمانی که نیروهای مسلح تحت رهبری حماس به داخل اسرائیل نفوذ کردند و حدود ۱۲۰۰ نفر، عمدتاً غیرنظامی، را کشتند و ۲۵۱ نفر را گروگان گرفتند.

در پاسخ، اسرائیل کارزار نظامی گسترده‌ای را آغاز کرد که بنا بر اعلام وزارت بهداشت غزه که زیر نظر حماس است، تاکنون بیش از ۵۷ هزار فلسطینی را به کام مرگ کشانده است؛ آماری که اغلب آنها زنان و کودکان بوده‌اند، هرچند تعداد دقیق غیرنظامیان و اعضای مسلح حماس مشخص نشده است.

به گفته پزشکان و امدادگران. پس از نزدیک به ۲۱ ماه جنگ، که منجر به آوارگی اکثریت ۲.۳ میلیون ساکن غزه شده، دسترسی مجروحان وخیم به خدمات درمانی همچنان تقریباً غیرممکن است.

XS
SM
MD
LG