یک مقام مأموریت دریایی اتحادیه اروپا (اپیدس) روز سه شنبه ۱۷ تیر اعلام کرد سه تن از خدمه کشتی باری «ایترنیتی سی» که تحت پرچم لیبریا و با مدیریت یونان فعالیت میکرد، در جریان حملهای با پهپاد و قایقهای تندرو در سواحل یمن در شامگاه دوشنبه کشته شدند.
خبرگزاری رویترز ساعتی بعد به نقل از یک منبع آگاه خبر داد تعداد تلفات حمله به این کشتی به چهار تن رسیده است.
پیشتر هیئت دریانوردی لیبریا در نشستی با سازمان بینالمللی دریانوردی (IMO) تعداد تلفات این حمله را دو نفر اعلام کرده و از زخمی شدن دستکم دو نفر دیگر خبر داده بود.
این نخستین مورد از تلفات کشتیرانی در دریای سرخ از ژوئن ۲۰۲۴ تاکنون است و شمار کل دریانوردانی که در حملات به کشتیها در این گذرگاه حیاتی کشته شدهاند را به شش نفر میرساند.
بر اساس اعلام اپیدس که از سوی اتحادیه اروپا برای حفاظت از کشتیرانی در دریای سرخ مأمور شده، حمله روز دوشنبه به کشتی «ایترنیتی سی» در فاصله ۵۰ مایل دریایی از جنوب غرب بندر الحدیده یمن، دومین حمله به کشتیهای تجاری در منطقه از نوامبر ۲۰۲۴ تاکنون بوده است.
ساعاتی قبل از این حمله، شورشیان حوثی تحت حمایت جمهوری اسلامی ایران مسئولیت حمله به کشتی باری یونانی «مَجیک سیز» با پرچم لیبریا در سواحل جنوب غربی یمن را برعهده گرفت و ادعا کرد که کشتی غرق شده است.
حمله به این کشتی اولین حمله در آبهای منطقه از اواسط آوریل به این سو بود.
نماینده لیبریا روز سهشنبه در نشست سازمان بینالمللی دریانوردی گفت: «در حالی که لیبریا هنوز در شوک و اندوه ناشی از حمله به «مَجیک سیز» بود، گزارش رسید که کشتی «ایترنیتی سی» نیز هدف حملهای دیگر قرار گرفته است.»
به گفته شرکتی که مدیریت کشتی را برعهده داشت و منابع امنیت دریایی، دستکم دو خدمه دیگر نیز زخمی شدهاند و کشتی دچار انحراف از مسیر شده است.
خبرگزاری رویترز به نقل از چند منبع اعلام کرده که کشتی «ایترنیتی سی» با ۲۲ خدمه شامل ۲۱ فیلیپینی و یک روس، هدف پهپادهای دریایی و نارنجکاندازهای شلیکشده از قایقهای تندرو سرنشیندار قرار گرفته است.
از سوی دیگر خبرگزاری فرانسه نیز گزارش داده این کشتی که نخستین بار دوشنبه مورد حمله قرار گرفت، روز سهشنبه نیز هدف حملات ادامهدار بوده است.
مرکز عملیات تجارت دریایی بریتانیا (UKMTO) که تحت مدیریت نیروی دریایی سلطنتی این کشور فعالیت میکند، در بیانیهای اعلام کرد: «کشتی «ایترنیتی سی» آسیب قابل توجهی دیده و بهطور کامل قدرت حرکت خود را از دست داده است.»
در ادامه این بیانیه آمده است: «این کشتی توسط قایقهای کوچک محاصره شده و همچنان تحت حمله مداوم قرار دارد.»
حوثیها هنوز مسئولیت حمله به «ایترنیتی سی» را نپذیرفتهاند اما اتحادیه اروپا میگوید که مظنون اصلی این حمله نیز آنها هستند.
این حملات طی دو روز پی در پی در حالی رخ داده که خاورمیانه در پی جنگ اسرائیل و حماس، درگیری نظامی ایران و اسرائیل، و همچنین حملات هوایی اخیر آمریکا به تأسیسات هستهای ایران، همچنان در وضعیت پرتنشی به سر میبرد.
شورشیان حوثی یمن در ماههای اخیر حملات موشکی و پهپادی متعددی علیه کشتیهای تجاری و نظامی در منطقه انجام دادهاند. رهبران این گروه ادعا میکنند که هدف آنها از این حملات، پایان دادن به عملیات نظامی اسرائیل علیه حماس در نوار غزه است.ژ
ارتش اسرائیل در نخستین ساعات بامداد دوشنبه اعلام کرد که به چندین هدف مرتبط با حوثیها در یمن، از جمله بنادر حدیده، رأس عیسی و صلیف و همچنین نیروگاه رأس الخطیب حمله کرده است.