لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۲۳ تیر ۱۴۰۴ تهران ۰۱:۳۱
زنی در تهران در حالی که چتر روی سر خود گرفته تا از گرما در امان باشد
زنی در تهران در حالی که چتر روی سر خود گرفته تا از گرما در امان باشد

آمنه‌سادات ذبیح‌پور به حضور در جلسه بعدی دادگاه سپیده قلیان «ملزم شد»

۱۵:۳۱ ۱۵.۱۲.۱۴۰۱

۱۵:۲۵ ۱۵.۱۲.۱۴۰۱

خبرگزاری فارس روز دوشنبه در مطلبی تحت عنوان «اوباشی که ذهن را مسموم می‌کنند! قوه قضائیه برای مقابله با شایع‌پراکنان چه برنامه‌ای دارد؟» خواستار دستگیری چهره‌های مختلف اصلاح‌طلبی شد که در مورد مسمومیت‌های زنجیره‌ای اظهار نظر کرده‌اند.

فارس در مطلب خود از محمدتقی کروبی، فرزند مهدی کروبی، عباس عبدی، از سیاسیون جبهه اصلاحات، معصومه ابتکار، از معاونان روسای ادوار جمهور ایران، آذر منصوری، دبیرکل اتحاد ملّت، فیض‌الله عرب‌سرخی، سیاستمدار اصلاح‌طلب و پدرام سلطانی، نایب رئیس پیشین اتاق بازرگانی ایران، نام برده و آنها را به «اوباش» بودن و «یاغی‌گری» متهم کرده است.

این خبرگزاری از نظرات افراد یادشده نمونه‌هایی آورده که مسئله مسموم‌کردن زنجیره‌ای دانش‌آموزان را با شیوه حکمرانی جمهوری اسلامی مرتبط دانسته‌اند و فارس نسبت به این نظرات ابراز خشم کرده است.

خبرگزاری فارس یک هفته پیش نیز، روز هشتم اسفند، در مطلبی تحت عنوان «مسمومیت دانش‌آموزان ابزار اصلاح‌طلبان برای حمله به مذهب» نوشته بود که «مذهبی بودن عاملین اجرای عملیات مسمومیت‌ها یک ادعای دروغین است.» این خبرگزاری برای این اعلان قطعی خود مبنی بر این‌که عاملان مسمومیت‌ها «مذهبی نیستند» شواهد یا منابعی ارائه نکرده است.

فارس در این مطلب از این‌که مسمومیت‌های زنجیره‌ای «عامل جدیدی برای ایجاد نفرت نسبت به جمهوری اسلامی و مذهب فراهم کند» ابراز نگرانی کرده است.

این خبرگزاری وابسته به سپاه سپس در پایان این مطلب هشدار داده است که «با توجه به این‌که فضای فعلی کشور با نوسان شدید قیمت ارز همراه است»، مسمومیت‌ها می‌تواند «همانند فضای بعد از بستری شدن مهسا امینی ... جرقه بزرگی فراهم کند تا آشوب خیابانی مجدداً آغاز شود.»

امروز دوشنبه، هم‌زمان با بالاگرفتن انتقادها علیه حکومت در مورد حمله با گاز سمی به مدارس و مراکز آموزشی در سراسر کشور، رئیس قوه قضاییه جمهوری اسلامی نیز خواستار «اشد مجازات» برای گویندگان برخی اظهارات در این زمینه شد.

۱۴:۵۱ ۱۵.۱۲.۱۴۰۱

اژه‌ای برخی معترضان به حملات علیه مدارس را به «اشد مجازات» تهدید کرد

هم‌زمان با بالاگرفتن انتقادها علیه حکومت در مورد حمله با گاز سمی به مدارس و مراکز آموزشی در سراسر کشور، رئیس قوه قضاییه جمهوری اسلامی خواستار «اشد مجازات» برای گویندگان برخی اظهارات در این زمینه شد.

محسنی اژه‌ای روز دوشنبه ۱۵ اسفند خطاب به مقام‌های قضایی جمهوری اسلامی گفت که در هر استانی باید شعبه‌ای به این موضوع اختصاص یابد و افرادی که «دروغ، شایعه و التهاب‌آفرینی می‌کنند»، احضار شوند.

رئیس قوه قضاییه به محتوای اظهاراتی که او آن‌ها را «دروغ، شایعه و التهاب‌آفرینی» خواند، اشاره نکرد، اما در روزهای اخیر بسیاری از فعالان مدنی و سیاسی و حتی دینی، حکومت را به‌دلیل اهمال در پیگیری موضوع حمله به مدارس یا نقش‌داشتن احتمالی در آن سرزنش کرده‌اند.

محسنی اژه‌ای گفت: «از دو حالت خارج نیست؛ این افراد یا همراه با دشمن هستند و با سوءنیت دست به این اقدامات می‌زنند و یا غفلت کرده و سوءنیت ندارند، اما باز هم به جهت اهمیت مطلب نمی‌شود از غفلت آن‌ها گذشت و حتماً برخورد خواهد شد.»

متهم شدن «دشمنان» جمهوری اسلامی در این حملات در حالی است که هنوز مقام‌های قضایی، امنیتی و اطلاعاتی جمهوری اسلامی هیچ‌گونه سرنخ یا گزارش رسمی و مستندی دربارهٔ این حملات منتشر نکرده‌اند.

این در حالی است که به‌گفتهٔ برخی فعالان، احتمال این‌که گروه‌هایی وابسته به حکومت در این حملات نقش داشته باشند نیز منتفی نیست.

۱۴:۱۲ ۱۵.۱۲.۱۴۰۱

تجمع اعتراضی بازنشستگان مخابرات در چند شهر ایران

بازنشستگان مخابرات روز دوشنبه، ۱۵ اسفند در چند استان ایران ازجمله آذربایجان غربی، تهران، کرمانشاه، اصفهان، خوزستان و خراسان رضوی تجمع اعتراضی برگزار کردند.


در این تجمع‌ها بازنشستگان با در دست داشتن بنرها و پلاکاردهایی حاوی مطالبات خود حضور داشتند و در برخی شهرها از جمله ارومیه شعار سردادند.


رسیدگی به مشکلات معیشتی، پرداخت معوقات رفاهی و اجرا شدن آیین‌نامه استخدامی و پرسنلی ازجمله خواست‌‌های بازنشستگان مخابرات است که تاکنون به آن‌ها توجه نشده است.

۱۳:۳۰ ۱۵.۱۲.۱۴۰۱

محسنی اژه‌ای، بدون ارائه آمار بازداشت‌شدگان اعتراضات، از عفو «۸۰ هزار نفر» خبر داد

محسنی اژه‌ای در گفت‌وگو با یکی از وب‌سایت‌های وابسته به دفتر رهبر جمهوری اسلامی که یکشنبه ۱۴ اسفند منتشر شد، گفت: «تعداد کسانی که مشمول عفو شدند، اعم از دستگیرشدگان اغتشاشات و غیراغتشاشات، اعم از آن‌هایی که حکم‌شان تقلیل پیدا کرده و تخفیف گرفتند، از مرز ۸۰ هزار نفر گذشته است.»

مقام‌های جمهوری اسلامی اعتراضات مردمی را همواره «اغتشاشات» می‌خوانند و معترضان را با اتهام «اغتشاش» بازداشت می‌کنند و پیشتر وب‌سایت رویداد ۲۴ در یک گزارش آماری شمار معترضان بازداشت‌شده را حدود ۳۰ هزار نفر تخمین زده بود.

وکلای دادگستری، فعالان حقوق بشر و زندانیان سیاسی سابق اعلام کرده‌اند که این «عفو تبلیغاتی» و «ریاکارانه» است و با هدف «تحمیل روایت دروغین نظام» و «تعویض وقیحانه‌ جایگاه شاکی و متهم» صورت می‌گیرد.

رئیس قوه قضاییه در عین حال تأکید کرد که «بسته‌شدن پروندهٔ عفوشدگان» به‌معنای این نیست که در اتهامات و بازداشت احتمالی بعدی آنان بی‌تأثیر باشد: «این فرد بالأخره آمده یک گناهی را مرتکب شده و یک تعهدی داده است. اگر فردا تعهدش را نقض کرد و دوباره دست به یک گناهی زد، این‌طور نیست که این بی‌تأثیر باشد.»

۱۳:۱۷ ۱۵.۱۲.۱۴۰۱

ادامه حمله‌های سمی به مراکز آموزشی در ایران؛ تعداد مدارس پسرانه و دانشگاه‌های مورد هدف در حال افزایش است

در ادامه مسمومیت زنجیره‌ای دانش‌آموزان در ایران روز دوشنبه، ۱۵ اسفند ده‌ها مدرسه دیگر نیز هدف این حملات قرار گرفتند.

«+۱۵۰۰ تصویر» اعلام کرده است که تا ظهر امروز، مدارسی در تهران، شیراز، گرگان، اندیمشک، نیشابور، جزیره کیش، شوش، گچساران، یزد، سلماس، دورود، شهرستان لارستان، میانه، بانش، دهلران، چالاب، ماسال و بخش شاندرمن، قوچان و خدابنده با گاز مورد حمله قرار گرفته و شمار قابل توجهی از دانش‌آموزان مسموم‌شده به بیمارستان منتقل شده‌اند.


بر اساس گزارش‌ها این حملات سمی از روز دوشنبه به شهرهای کوچک و روستاها کشیده و به تعداد بیشتری مدارس پسرانه در مقایسه با روزهای گذشته حمله شده است.

در همین حال خبرهایی نیز از مسمومیت دانشجویان منتشر شده است. دانشجویان دانشکده علوم پایه دانشگاه محقق اردبیلی ضمن اعلام خبر مسمومیت چند دانشجو گفته‌اند که پخش گاز پس از قطع برق دانشکده و خاموش شدن سیستم تهویه رخ داده است.


شامگاه یک‌شنبه، دانشجویان خوابگاه دانشگاه الزهرا در مشهد نیز دچار مسمومیت شده بودند.

۱۲:۴۶ ۱۵.۱۲.۱۴۰۱

عضو شورای فرهنگ عمومی کشور: در مسئله عفت عمومی نمی‌توانیم کوتاه بیاییم

یک عضو شورای فرهنگ عمومی اعلام کرد «مسئله عفت عمومی موضوعی است که از آن نمی‌توانیم کوتاه بیاییم». فرمانده کل نیروی انتظامی هم بر حمایت پلیس کشور از آمران به معروف تأکید کرد.


مهدی بیاتی، دبیر کارگروه «زیست عفیفانه» شورای فرهنگ عمومی کشور گفت: «استدلال ما مبتنی بر وجه تمدنی و خاستگاه فرهنگ ایرانی ما است. اسلام وجه دوم ما است و در سوره نور و احزاب خداوند حجاب را واجب کرده و استدلال سوم نیز وجه سیاسی و اجتماعی و رعایت محرم و نامحرم مورد تأکید است.»


در همین حال احمدرضا رادان، فرمانده کل نیروی انتظامی نیز بر حمایت این نیرو از موضوع «امر به معروف و نهی از منکر» در سال ۱۴۰۲ تأکید و لازمه آن را «نهادینه‌سازی» و ایجاد «یک فرهنگ سازمانی غالب» عنوان کرد.


با وجود تأکید مقامات جمهوری اسلامی مبنی بر اتمام مأموریت «گشت ارشاد» و نظارت فیزیکی بر نحوه پوشش زنان در ماه‌های گذشته، مسئولان نهادهای مختلف حکومتی و نمایندگان مجلس شورای اسلامی در تلاش هستند که با پیشنهاد، تدوین و تصویب طرح‌های جدید، رویه‌های تازه‌ای برای این منظور تعریف و راه‌اندازی کنند.


این تلاش‌ها در حالی است که پس از بروز اعتراضات سراسری «زن زندگی آزادی» در پی کشته‌شدن مهسا امینی در بازداشت پلیس گشت ارشاد، طیف‌های گسترده‌ای از زنان ایرانی اعتراض خود را به موضوع حجاب اجباری به شکل‌های مختلف نشان داده‌اند.

۱۲:۴۱ ۱۵.۱۲.۱۴۰۱

نرگس محمدی خواستار حضور خیابانی مردم در واکنش به مسمومیت‌ها شد

نرگس محمدی، کنشگر مدنی زندانی، در پیامی که در حساب کاربری او در اینستاگرام منتشر شد، خواهان «حضور خیابانی در ایران» و «اقدام عملی فوری تمام نهادهای بین‌المللی حقوق بشری و سازمان ملل» در مورد موضوع مسمومیت زنجیره‌ای دانش‌آموزان به‌ویژه دختران شد

خانم محمدی در این پیام خطاب به مردم ایران گفته است: «با افشاگری و حرکت‌های گسترده اعتراضی و حضور خیابانی در ایران، جنایت علیه دختران‌مان را متوقف کنیم.»

او ضمن اشاره به سکوت «حکومت استبدادی» در مورد این موضوع و در مقابل «شدت و شتاب در برخورد امنیتی و قضایی علیه مردم عادی در جنبش «زن زندگی آزادی» گفته است که جمهوری اسلامی «با چنین رفتاری پیام مهمی را به جامعه ایران و جهان می‌دهد».

این فعال مدنی در ادامه از تمام نهادها‌ی بین‌المللی حقوق بشری و سازمان ملل خواسته است تا «نسبت به این اقدام ضد بشری و پرهراس بی‌توجهی نکنند و اقدام عملی فوری انجام دهند.»

بر اساس گزارش‌ها بیمارستان‌های برخی شهرها از جمله اهواز از دانش‌آموزان مسموم‌شده پر شده است. برخی مدیران مدارس نیز با وجود مسمومیت دانش‌آموزان، از تماس با اورژانس خودداری کرده یا با تهدید دانش‌آموزان به اخراج، مانع خروج آن‌ها از مدرسه شده‌اند.

۱۱:۲۲ ۱۵.۱۲.۱۴۰۱

آزادی اعضای کانون نویسندگان «با قدرت جنبش مردم ممکن شد»

رضا خندان مهابادی، نویسنده و عضو کانون نویسندگان ایران که به‌تازگی از زندان آزاد شده است، در یادداشتی تأکید کرد که آزادی او و چند عضو دیگر این کانون «با قدرت جنبش مردم ممکن شد».

آقای خندان مهابادی در این یادداشت که یکشنبه ۱۴ اسفند در صفحه فیس‌بوکش منتشر شد، نوشت: «در این چند ماه استفادۀ حکومت از "تیغ و زندان و زنجیر" بر اندوه و آسیب‌های مردم افزود اما نتوانست غول را به بطری بازگرداند.»

خندان مهابادی در یادداشت خود همچنین نوشته است: «پیروزی‌های جنبش گرچه خوشایند است، کامل و کافی و تثبیت‌شده نیست. هنوز زندانیان سیاسی بسیارند؛ هنوز بسیار کسان نوبت محاکمۀ خویش را انتظار می‌کشند و هنوز دستگاه بگیر و ببند به کار خویش مشغول است.»

۱۱:۰۷ ۱۵.۱۲.۱۴۰۱

جلسه دفاع دانشجوی ایرانی در سوئد در پی بالابردن عکس قاسم سلیمانی نیمه‌کاره ماند

جلسه دفاع وحید سعادت‌طلب، دانشجوی ایرانی در سوئد در پی اعتراض به بالا بردن عکس قاسم سلیمانی توسط او و با دخالت پلیس، نیمه‌کاره ماند.


بر اساس ویدئوی منتشرشده از این جلسه، بالا بردن عکس فرمانده سابق سپاه قدس توسط این دانشجو با واکنش شدید یکی از حاضران جلسه همراه شد. در همین حال صدای برخی از حاضران در این جلسه که با لهجه عربی صلوات می‌فرستند و نام قاسم سلیمانی را تکرار می‌کنند، شنیده می‌شود.


شبکه تلویزیونی «اس و ت» سوئد پیشتر در گزارشی از وحید سعادت‌طلب به‌‌عنوان دانشجوی دکترای شیمی محیطی در دانشگاه استکهلم نام برده بود که در صفحه اول پایان‌نامه دکترای خود مرتضی مطهری و قاسم سلیمانی را «شهید» و «قهرمان» خوانده است.


این اقدام آقای سعادت‌طلب با واکنش گسترده دانشجویان این دانشگاه همراه شده و شماری از آنها اعلام کرده بودند که در صورت برگزاری جلسه دفاع این دانشجو با چنین دست‌نوشته‌ای در مکان برگزاری این جلسه، تظاهرات خواهند کرد.


آقای سعادت‌طلب این اعتراض‌ها را «نقض آزادی بیان» توصیف کرده و گفته بود که پایان‌نامه خود را بدون ادای احترام به افراد نام‌برده ارائه نخواهد کرد. او همچنین درباره قاسم سلیمانی گفته بود که او «برای من مانند یک پدر و یک برادر است و کشورم را نجات داده است.»


تأکید آقای سعادت‌طلب بر لزوم توجه به آزادی بیان در حالی است که در جریان اعتراضات دانشجویی در ایران در ماه‌های گذشته بیش از ۷۰۰ دانشجو در ایران بازداشت و برخی از آن‌ها به احکام سنگین چون حبس، شلاق و ممنوع‌الخروجی محکوم و ده‌ها دانشجوی دیگر نیز با رأی کمیته‌های انضباطی دانشگاه‌ها اخراج و تعلیق شدند.

بیشتر

XS
SM
MD
LG