دبیر کارگروه زیست عفیفانه: از عفت عمومی کوتاه نمیآییم
مهدی بیاتی، دبیر کارگروه «زیست عفیفانه» شورای فرهنگ عمومی کشور، گفت: «مسئله عفت عمومی موضوعی است که از آن نمیتوانیم کوتاه بیاییم.»
آقای بیاتی با تکرار ادبیات دیگر مقامات جمهوری اسلامی، از موضوع حجاب اجباری با عنوان «عفت عمومی» نام برد و درباره دلایل کوتاهنیامدن حکومت در این باره گفت: «استدلال ما مبتنی بر وجه تمدنی و خاستگاه فرهنگ ایرانی ماست. اسلام وجه دوم ماست و در سوره نور و احزاب خداوند حجاب را واجب کرده و استدلال سوم نیز وجه سیاسی و اجتماعی و رعایت محرم و نامحرم مورد تأکید است.»
«زیست عفیفانه» اصطلاحی است که در چند ماه گذشته و در جریان سرکوب اعتراضات «زن زندگی آزادی» بارها در اظهارنظرهای مقامهای دولتی تکرار شده است. محمدمهدی اسماعیلی، وزیر ارشاد نیز ۱۲ بهمن از گسترش «قرارگاه زیست عفیفانه» در دولت سیزدهم برای تبلیغ حجاب خبر داده بود.
عضو کمیسیون امنیت مجلس، خواستار ورود شورای امنیت کشور به مسمومیت دانشآموزان شد
یک عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی، مسمومیت دانشآموزان با گاز سمی را «یک حرکت سازمانیافته» خواند و خواستار ورود شورای امنیت کشور به این مسئله شد.
به گزارش ایلنا، شهریار حیدری درباره دلایل تأخیر حکومت در پاسخگویی به این پرسش افکار عمومی که چرا با گذشت این مدت طولانی عوامل این ماجرا شناسایی نشدند اما در موارد دیگر طی چند روز عوامل وقایع شناسایی میشوند، گفت: «واقعیت این است که نوع و شکل اینکار کاملاً یک کار سازمانیافته است. سالها در حوزه وزارت کشور و امنیت کار کردهام. نوع رفتارها حکایت از یک کار سازمانیافته دارد که قاعدتاً از پیچیدگی خاص خودش برخودار است.»
احضار فعالان مدنی چند هفته پس از آزادی بر اساس بخشنامه «عفو»
چند هفته پس از آزادی شماری از فعالان سیاسی و مدنی زندانی در پی صدور بخشنامه «عفو» که سازمان حقوق بشر ایران آن را «اقدامی تبلیغاتی» و «ریاکارانه» خوانده بود، برخی از این کنشگران از احضار دوباره خود به نهادهای امنیتی خبر دادهاند.
عالیه مطلبزاده، فعال حقوق زنان و عکاس در توئیتی اعلام کرده که ۲۵ روز پس از آزادی دو ابلاغیه بدون ذکر اتهام از سوی دادسرای اوین دریافت کرده است.
لیلا حسینزاده، فعال دانشجویی نیز از احضار تلفنی و تهدیدآمیز خود از سوی اداره اطلاعات تهران خبر داده و ضمن غیرقانونی خواندن این گونه احضار گفته است که بر اساس گواهی کمیسیون پزشکی قانونی برای پیگیری درمان خود دست کم باید سه ماه بیرون از زندان باشد.
در همین حال گزارش شده است که برخی از فعالان سیاسی و مدنی زندانی ازجمله اسماعیل عبدی، دبیر کل پیشین کانون صنفی معلمان با وجود صدور حکم آزادی، همچنان در زندان بهسر میبرند.
حسین رونقی، فعال مدنی نیز شامگاه یکشنبه از یورش «عدهای ناشناس و لباس شخصی» به خانه خود خبر داده بود.
بازداشت علی پورطباطبایی، خبرنگار پیگیر مسمومیت زنجیرهای در مدارس شهر قم
رسانههای ایران شامگاه یکشنبه از بازداشت علی پورطباطبایی، خبرنگار ساکن شهر قم خبر دادند که طی هفتههای اخیر پیگیر اخبار مسمومیت دانشآموزان در مدارس این شهر بود.
آقای پورطباطبایی از گردانندگان وبسایت خبری «قمنیوز» محسوب میشود که در توییتر نیز با نام کاربری «خیزران» فعالیت میکند، اما حساب کاربری وی به دنبال بازداشت او بسته شده است.
به نوشته رسانههای داخل کشور از جمله روزنامه اعتماد، هنوز از نهاد بازداشتکننده این خبرنگار و فعال رسانهای اطلاعی در دست نیست.
میلاد علوی، گزارشگر روزنامه شرق، در توییتی نوشته که علی پورطباطبایی صبح یکشنبه بازداشت شده است و «حدود ساعت ۸ شب خبر بازداشت خود را در تماس با خواهرش اعلام کرد»، اما با قطع شدن ناگهانی تلفن نتوانسته است که توضیحی درباره علت بازداشت خود بدهد.
این رخداد واکنش شماری از روزنامهنگاران و فعالان داخل کشور را به دنبال داشت و از جمله عباس عبدی در شبکه اجتماعی توییتر نوشت که بازداشت آقای پورطباطبایی «نه تنها کمکی به رفع ابهام از شایعات و اخبار پیرامون مسمومیتها نمیکند بلکه آن را بدتر میکند».
احسان بداغی، فعال رسانهای، نیز نوشت: «بالاخره یک نفر بابت مسمومیت دانشآموزان بازداشت شد؛ سید علی پور طباطبایی از مدیران سایت قمنیوز که در ٣ ماه اخیر بیشترین پیگیری را برای اخبار مربوط به مسمومیتها و بررسی دلایل آن داشت.»
حملات با گاز به مدارس دخترانه در ایران اوایل آذر ماه از شهر قم آغاز شد و رفتهرفته به شهرهای مختلف گسترش یافت. مقامات جمهوری اسلامی هنوز گزارشی درباره این حملات منتشر نکردهاند و هیچ یک از عوامل آن نیز بازداشت نشده است.
حمله گازی به خوابگاه دخترانه یاس در ارومیه
روزنامه شرق از گسترش حملات با گاز سمی به خوابگاههای دانشجویان دختر خبر داده و نوشته که یکی از خوابگاههای دانشکده فنی و حرفهای در ارومیه تاکنون دو بار هدف این حملات قرار گرفته است.
خبرنگار این رسانه روز یکشنبه ۱۴ اسفند در گزارشی میدانی با دانشجویان ساکن در خوابگاه دخترانه یاس دانشکده فنی و حرفهای در ارومیه گفتوگو کرده و توصیفات آنها از واقعه را بازتاب داده است.
این گزارش به نقل از یکی از دانشجویان حاضر در محل حادثه میگوید: «صدای انفجار کوچکی شنیدیم. نمیدانم صدای چی بود. بعد بویی شبیهِ بوی گاز در فضا پیچید. احساس خفگی میکردیم، بعضی بچهها را سوار آمبولانس کردند، اما نمیگذاشتند نزدیکشان شویم. مدام به ما میگویند چیز مهمی نیست. اما احساس میکردیم، داریم آنجا میمیریم. احساس امنیت و آسایش نمیکنیم، از وقتی آمدیم، فقط ترس و دلهره داریم. اجازه نداشتیم با گوشی فیلم بگیریم، گوشیها را حراست ضبط کرد. »
خبرنگار روزنامه شرق نوشته است، رئیس دانشکده فنی و حرفهای شهید قاضی طباطبایی نیز که شامگاه شنبه خود را به خوابگاه رسانده بود، به زعم خود بوی گاز تلخ استشمام کرده و خود او هم حالت تهوع و سرگیجه داشته است.
حملات با گاز سمی به مدارس شهرهای مختلف ایران که عموما نیز مدارس دخترانه بوده است، موجی از وحشت و نگرانی در جامعه برانگیخته است. به رغم گذشت دو ماه و نیم از این رخداد هنوز مقامات ایران گزارشی دراینباره منتشر نکرده و کسی نیز بازداشت نشده است.
حمله افراد «لباس شخصی» به منزل خانوادگی حسین رونقی، فعال مدنی
حسین رونقی، فعال مدنی ساکن ایران که به دلیل مخالفت و انتقاد از اقدامات حکومت مدتی را در زندان سپری کرده است، از یورش «عدهای ناشناس و لباس شخصی» به منزل خانوادگیاش خبر داد.
او شامگاه یکشنبه در توییتی نوشت دو ساعت پس از ترک منزل از طریق همسایهها از حمله افراد لباسشخصی مطلع شده است که با شکستن در خانه وارد واحد آپارتمانی خانواده رونقی شدهاند.
آقای رونقی با اشاره به اینکه «هنوز به خانه نرسیده است» تأکید کرد: «اما مسئولیت هر اتفاقی برای من، خانواده و اطرافیانم برعهده جمهوری اسلامی است».
او که در روزهای آغازین اعتراضات سراسری در ایران بازداشت شده بود، به مدت ۶۴ روز در اعتراض به شرایط خود در زندان دست به اعتصاب غذای تَر زد و در نهایت، روز پنجم آذر با قرار وثیقه از زندان آزاد شد.
رئیسجمهور اسلامی ایران روز یکشنبه بار دیگر مسمومیت زنجیرهای دختران دانشآموز در مدارس شهرهای مختلف کشور را به «توطئه جدید دشمن» نسبت داد.
ابراهیم رئیسی در جلسه هیأت دولت بدون ارائه شواهد و مستنداتی مدعی شد که مسموم کردن دانشآموزان با هدف «التهابآفرینی» در جامعه و «تشویش اذهان عمومی» از سوی «دشمنان» صورت گرفته است.
او با اشاره به «بررسی و پیگیری» این مسئله از سوی وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی افزود که «ایجاد دلهره» برای دانشآموزان و والدین آنها، «جنایت و اقدامی ضد بشری» است.
به گزارش خبرگزاری دولتی ایرنا، ابراهیم رئیسی همچنین خواهان «ریشهیابی» و «برخورد جدی» با این موضوع شد.
پیش از این هم برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی و دیگر مقامهای حکومتی این حملات را «عمدی» و «امنیتی» خوانده و مانند اعتراضات سراسری آن را به هدایت از سوی غرب و رسانههای فارسیزبان خارج از ایران منتسب کرده بودند.
هنوز مشخص نیست که چرا نهادهای اطلاعاتی و امنیتی جمهوری اسلامی بهرغم گذشته سه ماه از آغاز این حملات، هنوز هیچ گزارشی از بررسیهای خود و یا دستگیری احتمالی متهمان ارائه نکردند.
حمله گازی به دانشگاه الزهرا تبریز؛ حضور نیروهای امنیتی در محل
برخی از کاربران شبکههای اجتماعی روز یکشنبه گزارش دادند دانشگاه الزهرا تبریز، ویژه دختران، نیز هدف حمله با گاز سمی قرار گرفته است.
به گفته شاهدان عینی و نیز بر اساس ویدئو و تصاویر منتشر شده در شبکههای اجتماعی در پی این حمله، شماری از دانشجویان موفق شدند به بیرون از دانشگاه بگریزند اما شمار قابل توجهی در ساختمان داخلی دانشگاه فنیوحرفهای الزهرا محبوس ماندند.
گزارشها همچنین حاکی است که نیروهای امنیتی با حضور فوری در محل جو امنیتی برقرار کردند. حملات گازی طی سه ماه گذشته بهویژه در روزهای اخیر عمدتاً متوجه مدارس دخترانه در نقاط مختلف ایران بوده است.