دانشگاه علوم پزشکی اهواز: ۷۰۰ دانشآموز روز یکشنبه در شهرهای خوزستان مسموم شدند
یک مقام دانشگاه علوم پزشکی اهواز از افزایش شمار دانشآموزان مسمومشده خوزستان به ۷۰۰ نفر در روز یکشنبه خبر داد.
خبرگزاری ایسنا به نقل از حبیب حیبر، معاون درمان، گزارش داد که از صبح یکشنبه تاکنون ۷۰۰ دانشآموز خوزستانی در شهرهای اهواز، رامهرمز، ماهشهر، امیدیه، سربندر و آبادان دچار مسمومیت شدهاند.
به گفته این مقام دانشگاهی، ۵۰۰ تن از دانشآموزان مسموم شده درمان و از بیمارستانها ترخیص شدهاند اما ۲۰۰ تن همچنان بستری و تحت نظر هستند.
او افزود روز گذشته نیز ۷۰ تن از دانشآموزان در «هفتکل» مسموم شدند که با احتساب این افراد، شمار کل دانشآموزان مسمومشده در استان خوزستان به ۷۷۰ تن رسیده است.
هشتگ «دختران دانشآموز ایران را نجات دهید» ۱۱۳ هزار بار در توئیتر بازنشر شد
کاربران شبکه اجتماعی توییتر روز یکشنبه با همرسانی و بازنشر هشتگهای مختلف به روند رو به گسترش مسمومیتهای سریالی در مدارس دخترانه و برخورد امنیتی و خشونتآمیز با والدین معترض دانشآموزان واکنش نشان دادند.
در این میان، هشتگ «دختران دانشآموز ایران را نجات دهید» به زبان انگلیسی تا عصر یکشنبه بیش از ۱۱۳ هزار بار بازنشر شده است. هشتگ انگلیسی «هولوکاست مدارس ایران» نیز با بیش از ۲۲ هزار بازنشر توسط کاربران توییتر در رده دوم قرار دارد.
کاربران شبکههای اجتماعی این اقدام را حمله «شیمیایی و بیولوژیک» توصیف کردهاند. محمدرضا هاشمیان، فوقتخصص بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان مسیح دانشوری، نیز تصریح کرده گازهایی که برای مسمومیت دانشآموزان استفاده میشود «ترکیبی» است و دسترسی به آنها «برای افراد عادی امکانپذیر نیست».
ابراز نگرانی صدها فعال سیاسی و مدنی از عدم معرفی مسببان مسمومیتهای زنجیرهای در مدارس
همزمان با گسترش حملات با گاز سمی به شمار بیشتری از مدارس دخترانه در نقاط مختلف ایران، ۴۲۰ فعال سیاسی و مدنی ضمن محکوم کردن آنچه «جنایتهای زنجیرهای»ِ تازه و «تبهکاری سازمانیافته» خواندند، از حکومت جمهوری اسلامی به دلیل «بیاعتنایی در قبال اینگونه رفتارهای غیرانسانی» انتقاد کردند.
در بخشی از این بیانیه که روز شنبه منتشر شد آمده است که عدم پاسخگویی مسئولان در مورد مسمومیت دختران دانشآموز «این نگرانی را به همراه دارد که آیا توان برخورد با این مسئله وجود ندارد و یا برنامهریزان و مسببان این واقعه اسفناک جایگاه ویژهای دارند و به همین دلیل تا کنون شناسایی و یا معرفی نشدهاند».
امضاکنندگان این بیانیه با انتقاد از «رفتارهای خصمانه با مردم» از جمله «تهاجم خشونتبار به مادران دلنگران» با خانوادههای دانشآموزان و معلمان معترض ابراز همبستگی کردند.
هاشم آقاجری، حسین کروبی، زهره امانی، ابوالفضل بازرگان، عبدالعلی بازرگان، زهرا احتشامی، اشرف بروجردی، محمدحسین بنیاسدی، حبیبالله پیمان، محمد توسلی و علیاصغر خدایاری از جمله امضاکنندگان این بیانیه هستند.
دیدار مادر سیاوش محمودی از جانباختگان اعتراضات با مادر کیان پیرفلک
لیلی مهدوی، مادر سیاوش محمودی از معترضان جانباخته در اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» که به دیدار خانواده پیرفلک رفته بود، عکسی از خود در کنار زینب مولاییراد، مادر کیان پیرفلک منتشر کرد. هر دوی آنها در این عکس بدون حجاب اجباری دیده میشوند.
ملی پوش بسکتبال زنان ایران از خود و فاطمه معتمدآریا منتشر کرد
سارا اعتماد، ملی پوش بسکتبال زنان ایران، عکسی از خود و فاطمه معتمدآریا، بازیگر شناختهشده، هر دو بدون حجاب اجباری در حساب کاربری خود در اینستاگرام منتشر کرد.
پر شدن بیمارستانهای برخی شهرها از دانشآموزان مسمومشده
حمله با گاز سمی به مدارس شهرهای مختلف ایران ادامه دارد. شدت حملات و تعداد دانشآموزان مسمومشده در برخی مدارس بسیار زیاد گزارش شده است تا جایی که برخی منابع محلی از جمله در خوزستان از پر شدن بیمارستانها خبر دادهاند.
فرزند جمشید شارمهد: اعدام پدرم قریبالوقوع است
غزاله شارمهد، فرزند جمشید شارمهد، شهروند ایرانی-آلمانی که در ایران زندانی است در توئیتی تازه با عنوان «پیام فوری» نوشت که «اعدام شهروند ربودهشده آلمانی، جمشید شارمهد، میتواند بهزودی اتفاق بیفتد. اکنون وضعیت هشدار قرمز است.»
جمشید شارمهد، شهروند ایرانی-آلمانی مرداد ۱۳۹۹ در جریان سفری به امارات متحده در دبی توسط مأموران جمهوری اسلامی ربوده و به ایران منتقل شد.
رسانههای رسمی و نهادهای حکومتی جمهوری اسلامی بعدتر این شهروند دوتابعیتی را به عنوان رئیس «گروه تندر» (رسانه منتسب به انجمن پادشاهی ایران در آمریکا) معرفی کردند.
آقای شارمهد روز دوم اسفند از سوی قوه قضائیه جمهوری اسلامی به اتهام «افساد فیالارض از طریق طراحی و هدایت اقدامات تروریستی» به اعدام محکوم شد.
سخنگوی قوه قضاییه جمهوری اسلامی روز دهم اسفندماه، گفت که حکم اعدام برای جمشید شارمهد، زندانی دوتابعیتی در ایران، «عادلانه» است، چرا که او به جرائم خود «به صراحت اقرار داشته است».
تاکید بر اعتراف متهم در حالی است که از یک سو آقای شارمهد در خارج از کشور ربوده شده و به ایران انتقال داده شده و از سوی دیگر جمهوری اسلامی بارها افرادی را بازداشت و متهم کرده و آنها را به اعتراف اجباری واداشته است.
رابطه آلمان و ایران به دنبال حمایتهای علنی و چندباره مقامات بلندپایه آلمان از اعتراضات سراسری مردم در ایران و محکومیت خشونت حکومتی علیه معترضان دچار تنش شد، اما با صدور حکم اعدام برای جمشید شارمهد وارد مرحله تازهای از تنش شده که پیشتر در رابطه دو کشور سابقه نداشته است.