حملات با گاز سمی ادامه دارد؛ آموزش و پرورش بهدنبال «راهبرد تداوم فعالیت مدارس» است
حمله با گاز سمی به دانشآموزان و دانشجویان سراسر کشور همچنان ادامه دارد و وزیر آموزش و پرورش که مدتها در تلاش برای کماهمیت جلوه دادن این حملات بود، بدون بیان هیچ توضیحی، از مردم عذرخواهی کرد.
این در حالی است که یوسف نوری پیشتر مدعی شده بود که دانشآموزان بستریشده در بیمارستانها «بیماری زمینهای» داشتهاند.
در همین حال مجید میراحمدی، معاون امنیتی وزیر کشور نیز در واکنش به حملات سمی اخیر به دانشآموزان مدعی شد که «مسئله بسیار کوچکتر از آن است که خودنمایی میکند».
او بخش قابلتوجهی از عوارض ناشی از این حملهها را ناشی از «اضطراب» و «استرس» دانشآموزان عنوان کرد، اما هیچ توضیح مستدلی و مستندی در این باره نداد.
این اظهارات در حالی است که محمدرضا هاشمیان، فوقتخصص بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان مسیح دانشوری، گفته است گازهایی که برای مسمومیت دانشآموزان استفاده میشود «ترکیبی» است و دسترسی به آنها «برای افراد عادی امکانپذیر نیست.»
ممانعت از خروج دانشآموزان از برخی مدارس پس از حمله گازی
همزمان با ادامه مسمومیتهای سریالی دانشآموزان دختر در مدارس شهرهای مختلف ایران، گزارشهایی درباره ممانعت مسئولان مدارس از خروج دانشآموزان پس از حمله گازی حتی با وجود حضور والدین آنها در بیرون از مدرسه منتشر شده است.
در همین حال گزارشها و تصاویر منتشرشده در شبکههای اجتماعی طی روزهای گذشته حکایت از ضرب و شتم والدینِ معترض دانشآموزان از سوی نیروهای حکومتی و کارکنان برخی مدارس دارد.
تجمع اعتراضی معلولان مقابل سازمان برنامه و بودجه
شماری از معلولان و خانوادههای آنها روز یکشنبه، ۱۴ اسفند در اعتراض به عدم پرداخت معوقات هشتماهه و پاسخگو نبودن سازمان برنامه و بودجه در برابر مطالباتشان، مقابل ساختمان این سازمان در تهران تجمع اعتراضی برپا کردند.
در ماههای گذشته حذف کامل ردیف بودجه اجرای قانون حمایت از حقوق معلولان از لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ با واکنشهای گسترده معلولان و کنشگران این حوزه همراه شده است.
بیتوجهی به خواستهای معلولان و وضعیت آنها در حالی است که دولت ابراهیم رئیسی در لایحه بودجه سال آینده، بودجه نهادهای امنیتی و نظامی را به شکل چشمگیری افزایش داد و مجلس شورای اسلامی نیز در مصوبه جدیدی برخی نهادهای نظامی و شبهنظامی از جمله کلانتریها و پایگاههای بسیج را از پرداخت حق انشعاب و هزینه کلیه خدمات دولتی در سال ۱۴۰۲ معاف کرد.
روایت گاردین از «تیراندازی با هفت خشاب گلوله ساچمهای» به یک پرستار ایرانی-بریتانیایی
روزنامه بریتانیایی گاردین در مصاحبهٔ تازهای که با یکی از افراد زخمیشده در جریان سرکوب اعتراضات «زن زندگی آزادی» انجام داده، جزئیاتی از نوع برخورد مأموران حکومتی جمهوری اسلامی با معترضان را روایت کرده است.
این گزارش که روز شنبه ۱۳ اسفند منتشر شد، مصاحبهای است با یک مرد پرستار ایرانی-بریتانیایی که در ماه اکتبر برای دیدار خانواده به ایران رفته بود اما پس از اعتراض به تعرض مأموران به یک دختر نوجوان در خیابان شریعتی تهران، خود هدف تیراندازی مأموران قرار گرفت.
این شهروند ایرانی-بریتانیایی که اکنون در بریتانیا بهسر میبرد و به دلایل امنیتی خواسته نامش فاش نشود، توضیح داده است که نیروهای حکومتی قصد کشتن او را داشتند و به او «تا سرحد مرگ» با تفنگهای نیمهخودکار ساچمهای تیراندازی کردهاند.
ادامه حملات گازی به مدارس دخترانه، یک خوابگاه نیز هدف حمله قرار گرفت
حملات سمی به مدارس دخترانه همچنان ادامه دارد و در روز یکشنبه، ۱۴ اسفند گزارشهایی از مسمومیت دانشآموزان در مدارس شهرهای تبریز، زنجان، ابهر، مشهد، اصفهان، فولادشهر، گیلانغرب، تهران، خلخال، یزد، ایلام، نیشابور و اهواز منتشر شده است. در ارومیه نیز هنرستان پسرانه عسکری هدف حمله گازی قرار گرفته است.
در همین حال خبرگزاری دولتی ایرنا نیز گزارش داده است که دانشجویان در خوابگاه دانشگاه فنی و حرفهای قاضی طباطبائی ارومیه بامداد روز یکشنبه، دو بار هدف این حملات قرار گرفته و شماری از آنها به دلیل مسمومیت راهی بیمارستان شدهاند. ایرنا در گزارش خود نوشته است که این دانشجویان «مدعی مسموم شدن» شدهاند.
همزمان با ادامه حملات سمی به مدارس، مجید میراحمدی، معاون امنیتی وزیر کشور، مدعی شده که «مسئله بسیار کوچکتر از آن است که خودنمایی میکند» و بخش قابل توجهی از عوارض ناشی از این حملهها را ناشی از «اضطراب» و «استرس» دانشآموزان عنوان کرده است.
با گذشت بیش از سه ماه از آغاز حملات سمی به دانشآموزان دختر در مدارس، مقامات جمهوری اسلامی از جمله وزیر کشور از پاسخگویی در این باره طفره رفته یا آن را به عوامل خارجی نسبت دادهاند.
ممانعت دادگاه انقلاب زاهدان از پیگیری خانواده یک کودک بلوچِ متهم به محاربه
«کمپین فعالین بلوچ» خبر داده است که دادگاه انقلاب زاهدان به خانواده بنیامین کوهکن، «کودک زندانیِ متهم به محاربه و افساد فیالارض» اجازه پیگیری پرونده او را نمیدهد.
کمپین فعالین بلوچ اعلام کرد که شعبه ۶ دادگاه انقلاب زاهدان که پرونده آقای کوهکن در آن در حال رسیدگی است، حتی به خانواده او اجازه ورود به این شعبه را هم نمیدهد و این کودک به همراه پنج بازداشتشدهٔ دیگر در یک پروندهٔ مشترک تاکنون از دسترسی به وکیل محروم ماندهاند.
چنانکه این کمپین نوشته است، بنیامین کوهکن، ۱۶ ساله، ۱۳ دی به همراه چهار تن دیگر از جمله یک برادر خود به اتهام «حمله مسلحانه به نیروهای نظامی» بازداشت شد.
اتهامات محاربه و افساد فیالارض بر اساس قوانین کیفری جمهوری اسلامی ایران میتواند حکم اعدام را برای متهم در پی داشته باشد.
حملات گازی به یک مدرسه دخترانه در اصفهان
یک مدرسه دخترانه در اصفهان روز یکشنبه، ۱۴ اسفند هدف حمله سمی قرار گرفت.
دسترسی به گازهای «ترکیبی» برای حمله به مدارس «برای افراد عادی امکانپذیر نیست»
محمدرضا هاشمیان، فوقتخصص بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان مسیح دانشوری، گفته است گازهایی که برای مسمومیت دانشآموزان استفاده میشود «ترکیبی» است و دسترسی به آنها «برای افراد عادی امکانپذیر نیست».
آقای هاشمیان روز شنبه ۱۲ اسفند به روزنامه «هممیهن» گفت که در حملههای سمی اخیر به دانشآموزان، این گازهای ترکیبی «بسیار هوشمندانه» به کار گرفته شده و با اینکه «برخی از این گازها برای بیهوشی یا لاپاراسکوپی استفاده میشود، اما این طور نیست که در دسترس عموم باشد».
این فوق تخصص در واکنش به اظهارات وزیر بهداشت که مسمومیت ناشی از این گازها را «خفیف» اعلام کرده بود، این مسئله را «جدی» دانست و تأکید کرد: «نباید خیلی راحت از این موضوع گذشت. ما در شروع ماجرا هستیم و باید بدانیم چه اتفاقی افتاده است.»
پس از گذشت بیش از سه ماه از آغاز حملات گازی به مدارس دخترانه در شهرهای متعدد ایران و با اینکه برخی نمایندگان مجلس این اقدام را «عمدی» و «امنیتی» خواندهاند، مقامات دولتی، نیروی انتظامی و قوه قضائیه با وجود وعده پیگیری تاکنون در این باره اطلاعرسانی نکردهاند.
واکنش حامد اسماعیلون به ادامه حملات با گاز سمی به مدارس
حامد اسماعیلیون در واکنش به ادامه حملات با گاز سمی به مدارس نوشت: «تا آخرین نفس میگوییم "زن زندگی آزادی". حملههای شیمیایی علیه دانشآموزان ایران ادامه دارد، اما جامعه جهانی و دولتهای دموکراتیک همچنان ساکتاند.»
این چهرهٔ سرشناس مخالف حکومت در این پیام توئیتری همچنین نوشت: «جامعه جهانی بالاخره کی میخواهد در کنار مردم ایران بایستد و سفیران جمهوری اسلامی را اخراج کند؟ جهان کی میخواهد به دفاع از آزادی و عدالت برخیزد و سپاه را در فهرست تروریسم قرار دهد؟»
یک منبع مطلع از یک دبستان دخترانه در اسلامشهر در جنوب تهران به رادیوفردا گفت که هراس ناشی از حمله با گاز سمی به مدارس باعث شده امروز از مجموع نزدیک به ۶۰۰ دانشآموز این مدرسه تنها حدود ۱۰ دانشآموز در مدرسه حاضر شوند.
حمله با گاز سمی به مدارس در روز گذشته دستکم در ۳۳ شهر از ۱۷ استان کشور گزارش شد، با این حال نهادهای دولتی و حکومتی هنوز نهتنها هیچ گزارشی از عوامل این حمله منتشر نکردهاند که هیچ اقدام عملی هم برای حفظ امنیت دانشآموزان انجام ندادهاند.