عفو بینالملل: حملات به مدارس دخترانه ایران باید فورا متوقف شود
در پی ادامه مسمومیتهای گسترده در مدارس دخترانه شهرهای مختلف ایران، سازمان عفو بینالملل خواهان توقف «حملات به مدارس دخترانه» شد.
عفو بینالملل روز پنجشنبه ۱۱ اسفند اعلام کرد مسمومیت صدها دانشآموز دختر در مدارس ایران به مرحله هشدار رسیده است.
این بیانیه میافزاید دانشآموزان دختر در خط مقدم اعتراضات اخیر ایران برای احقاق حقوق مردم قرار داشتند و و بسیاری از آنها شجاعانه از قوانین تبعیضآمیز حجاب اجباری سرپیچی کردند: «این حملات نگرانی از افزایش خشونت علیه زنان و دختران برای دفاع از حقوق خود را افزایش میدهد».
عفو بینالملل در ادامه به اشاره به اینکه آموزش حق انسانی است، گفته است مقامات جمهوری اسلامی باید برای توقف این حملات و محاکمه عادلانه عاملان آن اقدام کنند.
«هیئت حقیقتیاب مستقل بینالمللی سازمان ملل در مورد جمهوری اسلامی ایران» که از سوی شورای حقوق بشر این نهاد درباره اعتراضات سراسری در ایران تحقیق میکند نیز روز پنجشنبه در بیانیهای خواستار دریافت اسناد، شواهد و مدارک در اینباره شد.
این هیئت در بیانیه خود خواستار «شناسایی هویت افراد مسئول، از جمله نیروهای امنیتی، نهادهای قضایی، مؤسسات و افرادی که در مناصب مختلف موارد اتهامی نقض حقوق بشر را مرتکب شده یا ممکن ساختهاند» شده است.
پس از گذشت سه ماه از آغاز این مسمویتهای سریالی در چند شهر ایران و با وجود اینکه برخی نمایندگان مجلس این اقدام را «عمدی» و «امنیتی» خواندهاند، مقامات دولت، نیروی انتظامی و قوه قضائیه مدعی شدهاند که هنوز «سرنخی» در این باره پیدا نشده است.
حمله دیگری با گاز سمی؛ این بار خوابگاه دخترانه دانشگاه فنی و حرفهای کرج هدف قرار گرفت
بر اساس ویدئوهای منتشر شده در شبکههای اجتماعی، خوابگاه دخترانه دانشگاه فنی و حرفهای کرج در شاهین ویلا شامگاه پنجشنبه هدف حملۀ با گاز سمی قرار گرفت. تصاویر دریافتی حاکی است که ماموران آتشنشانی و آمبولانس در خوابگاه حاضر شده و تعدادی از دانشجویان با علائم مسمومیت و خفگی به بیمارستان منتقل شدهاند.
برخی گزارشها حاکی است که این حمله از پشت بام خوابگاه صورت گرفته.
ادامۀ مسمومیتهای زنجیرهای دانشآموزان و دانشجویان در ایران، واکنشهای گستردهای بهدنبال داشته است.
مقامهای جمهوری اسلامی به رغم گذشت سه ماه از آغاز این حملات که مدارس و دانشگاههای شهرهای مختلف ایران را در برگرفته است، مدعیاند که هنوز «هیچ سرنخی» از عاملان و علل این حملات بهدست نیامده است.
تجمع ایرانیان ساکن واشینگتن در مقابل ساختمان دفتر حافظ منافع جمهوری اسلامی
ایرانیان ساکن واشینگتن، پایتخت آمریکا، روز پنجشنبه بار دیگر در مقابل ساختمان دفتر حافظ منافع جمهوری اسلامی در این شهر تجمع اعتراضی برگزار کردند.
از زمان آغاز اعتراضات سراسری ایران، این تجمع تقریبا هر هفته مقابل این ساختمان برپا میشود.
«زن زندگی آزادی» و «هیز تویی هرزه تویی، زن آزاده منم» از جمله شعارهایی بود که در این تجمع سر داده شد.
در ماههای اخیر، ایرانیان ساکن خارج از کشور بارها در شهرهای مختلف آمریکای شمالی، اروپا، استرالیا، آسیا و حتی ترکیه، علیه جمهوری اسلامی تظاهرات کردهاند.
درخواست برای تشکیل «کارگروه ویژه» درباره حملات سمی به مدارس دخترانه
رئیس مجلس شورای اسلامی خواستار تشکیل یک کارگروه ویژه در مجلس برای رسیدگی به موضوع حملات سمی به مدارس دخترانه در ایران شد.
محمدباقر قالیباف روز پنجشنبه در نامهای به روسای چهار کمیسیون امنیت ملی، امور داخلی و شوراها، آموزش، و بهداشت، چنین درخواستی را مطرح کرد.
او نوشت: «ضروری است ... با حضور مسئولان اجرایی مربوطه و با مشارکت متخصصان مسائل امنیتی، انتظامی و پزشکی جهت رسیدگی به موضوع و کشف علل وقوع حوادث تشکیل شود و این کمیسیون نتیجه بررسیهای خود را در اسرع وقت جهت اتخاذ تصمیمات مقتضی به صحن مجلس ارائه کند».
همزمان، فراکسیون زنان مجلس در بیانیهای مسمومیتهای سریالی دختران دانشآموز را محکوم کرده و خواستار دستگیری عوامل آن شده است.
در این بیانیه نیز بر ضرورت تشکیل کارگروهی ویژه در این زمینه از سوی مجلس تاکید شده است.
فراکسیون زنان مجلس گفته که «باید هر چه سریعتر عوامل این خرابکاریها دستگیر شوند و به اشد مجازات برسند».
با وجود درخواستهای متعدد والدین دانشآموزان و فعالان مدنی و سیاسی، نیروهای امنیتی و انتظامی جمهوری اسلامی هنوز مدعی هستند که هیچ «سرنخی» در این زمینه پیدا نکردهاند.
موج حملات سمی به مدارس دخترانه در ایران پس از گذشت چند ماه، در روزهای اخیر ابعاد وسیعتری پیدا کرده و تنها ظرف یک روز دهها مدرسه مورد حمله قرار گرفتند این امر واکنشهای بینالمللی را نیز برانگیخته است.
نیروی انتظامی از بازداشت ضاربان یک زن مقابل مدرسه خبر داد
نیروی انتظامی جمهوری اسلامی اعلام کرد که ضاربان یک زن مقابل مدرسه دخترانه ۱۳ آبان در تهران شناسایی و بازداشت شدند.
دفتر سخنگوی فرماندهی انتظامی روز پنجشنبه اعلام کرد این افراد که «اقدام به کشیدن موهای سر» این زن کرده بودند، به دادستانی تهران تحویل داده شدند.
سخنگوی فراجا تعداد افراد بازداشتشده را اعلام نکرده اما کمی قبل از آن، خبرگزاری تسنیم نوشت که چهار نفر در این رابطه بازداشت شدند.
پیشتر نیروی انتظامی مدعی شده بود که ضاربان این زن، از نیروهای پلیس نیستند.
روز دهم اسفند، ویدیویی در شبکههای اجتماعی منتشر شد که نشان میداد پس از مسمومیت دانشآموزان مدرسه دخترانه ۱۳ آبان در تهران، در ادامه حملات زنجیرهای با گاز به مدارس، درگیریهایی مقابل این مدرسه به وقوع پیوسته است.
در این ویدئو، زنی مقابل مدرسه مورد ضربوشتم ماموران امنیتی قرار میگیرد.
هویت این زن هنوز اعلام نشده اما در شبکههای اجتماعی از او به عنوان مادر یکی از دانشآموزان مدرسه ۱۳ آبان نام برده شده است.
خبرگزاری تسنیم نزدیک به سپاه پاسداران مدعی شده که این زن، فرزندی در آن مدرسه نداشته و با دانشآموزان نیز مرتبط نیست.
همچنین خبرگزاری میزان وابسته به قوه قضاییه گزارش داد که سازمان قضایی نیروهای مسلح «دستور لازم در خصوص بررسی تصاویر مربوط به رفتار خلاف شان با یکی از شهروندان در برابر مدرسهای در تهران» را صادر کرده است.
واکنش آرمیتا عباسی به انتقادها
آرمیتا عباسی، از معترضان بازداشتشده ویدئویی از خود را در حال لبخوانی ترانه «چرا نمیمیری؟» در اینستاگرام منتشر کرد. به نظر میرسد این اقدام او در واکنش به انتقادها از پستهایی است که او پس از آزادی در حساب کاربری خود منتشر کرده است. برخی کاربران به آرایش و لباس او اعتراض کردند و برخی دیگر نیز انتشار این پستها را فرصتطلبی او پس از شناختهشدنش عنوان کردهاند.
واکنش صدها عضو کتابخانه ملی به تعلیق اعضا به دلیل «بیحجابی»
صدها عضو کتابخانه ملی در واکنش به تعلیق شماری از اعضای این کتابخانه به دلیل «بیحجابی» در نامهای اعتراضی خواستار «رفع سریع و بدون قید و شرط» تعلیق آنها شدند.
در این نامه که تاکنون به امضای دست کم ۹۰۰ نفر عضو کتابخانه ملی رسیده است، این افراد همچنین خواهان «پایان دادن به روند محرومسازی افراد از حقوق بدیهیشان» همچنین «توقف اقدامات نافی حقوق شهروندی در کتابخانه ملی کشور» شدند.
اواخر ماه بهمن خبر تعلیق دست کم ۱۲ عضو زن کتابخانه ملی به دلیل «بیاعتنایی به تذکرات» درباره پوشش آنها از سوی رسانههای حکومتی منتشر شد. بر اساس این گزارشها رفع تعلیق این افراد تنها در صورت دادن تعهد در این مورد امکانپذیر است. در همان روزهای ابتدایی این اقدام بیانیهای اعتراضی منتشر شد که در آن جمعی از اعضای کتابخانه ملی این احکام را «استقرار قسمی آپارتاید جنسی» در راستای استراتژی «حذف خزنده» از نهادهای عمومی دانسته بودند.