لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۲۳ تیر ۱۴۰۴ تهران ۲۰:۴۲
تشییع جنازه شماری از نیروهای نظامی جمهوری اسلامی در حملات ۱۲ روزهٔ اسرائیل به ایران
تشییع جنازه شماری از نیروهای نظامی جمهوری اسلامی در حملات ۱۲ روزهٔ اسرائیل به ایران

کشته‌های جنگ در ایران ۹۳۵ نفر شد؛ هشدار دربارهٔ حملهٔ اسرائیل به تأسیسات شیمیایی

۱۶:۵۱ ۳۰.۳.۱۴۰۴

دومین حمله ایران در روز جمعه مردم را راهی پناهگاه‌ها کرد

دومین حمله موشکی ایران به اسرائیل در عصر جمعه، ۳۰ خرداد مردم را در شهرهای مرکزی اسرائیل شامل تل‌آویو و شهرک‌های اقماری آن، اورشلیم، شهرهای واقع در «نِگب» در جنوب این کشور و همچنین بندر شمالی حیفا راهی پناهگاه کرد.

گزارش‌های اولیه حاکی است یک پسر ۱۶ ساله و یک مرد ۵۰ ساله در حیفا بر اثر اصابت یک موشک شدیدا زخمی شده و سه تن دیگر در این شهر سطحی جراحت برداشتند. به گفته شبکه کان، محلی در حیفا که موشک به آن اصابت کرد، جایی است که گروه حزب‌الله نیز در طول جنگ یک ساله خود با اسرائیل، بارها به سوی آن راکت‌پرانی کرده بود.

به گفته اِران زینگر، گزارشگر کان در حیفا، در نزدیکی این محل یک دارایی مهم اسرائیل قرار دارد که ایران از مدت‌ها پیش گفته بود در صورتی که اسرائیل به ایران حمله کند، این مکان را در سیبل اهداف خود دارد. این شبکه به نام این مکان اشاره نکرد اما تأکید داشت که موشک به نزدیکی آن اصابت کرده است.

یک مدرسه نیز که بسته بود، در حمله موشکی عصر جمعه در مرکز اسرائیل آسیب دیده است.

امدادگران و نیروهای نجات و پلیس برای بررسی بیشتر اوضاع راهی محل‌های اصابت موشک‌ها شده‌اند. به نوشته یدیعوت آحرونوت، این حمله شامل حدود ۲۰ فروند موشک از ایران بود.

حمله بامدادی صبح جمعه هفت تن را در ساختمانی مسکونی در شهر بئرشبع زخمی کرد.

۱۶:۳۷ ۳۰.۳.۱۴۰۴

ارتش اسرائیل از شلیک دوباره موشک‌ها از ایران خبر داد

ارتش اسرائیل بعدازظهر روز جمعه در بیانیه‌ای از شلیک دوباره موشک‌های ایران به سمت این کشور خبر داد.

در بیانیه ارتش اسرائیل آمده است که در کار رهگیری موشک‌هاست.

آژیر خطر در سرتاسر اسرائیل به گفته ارتش این کشور به صدا درآمده است.

رویترز از صدای انفجار بر فراز آسمان اورشلیم و تل‌آویو خبر داده است.

ارتش اسرائیل در برآوردهای اولیه خود برخورد موشک با تل‌آویو، حیفا و نقب را تأیید کرده است.

۱۶:۰۶ ۳۰.۳.۱۴۰۴

فرانسه می‌گوید پیشنهاد به ایران انجام «مذاکرات همه‌جانبه» است

امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، ساعاتی قبل از آغاز یک نشست دیپلماتیک سرنوشت‌ساز در سوئیس، گفت که فرانسه، آلمان و بریتانیا آماده ارائه پیشنهادی به ایران برای «مذاکرات کامل» هستند.

امانوئل مکرون گفت: «بازگشت به مذاکرات باید کاملاً در اولویت قرار گیرد، از جمله در مورد موضوع هسته‌ای - حرکت به سمت غنی‌سازی صفر، موشک‌های بالیستیک برای محدود کردن توانایی‌ها و ظرفیت‌های ایرانی‌ها و تأمین مالی تمامی گروه‌های تروریستی که منطقه را بی‌ثبات می‌کنند».

این اظهارات در حالی بیان می‌شود که وزیر خارجه ایران گفته است که موضوع گفت‌وگوها مسئله هسته‌ای و مسائل منطقه است. عباس عراقچی تصریح کرد: در مورد موضوع موشکی با هیچ کس هیچ گفت‌وگویی نداریم.

به گفته رئیس جمهوری فرانسه، ژان نوئل بارو، وزیر امور خارجه این کشور، و همتایان آلمانی و بریتانیایی او، یک «پیشنهاد برای مذاکرات کامل: دیپلماتیک و فنی» را به ایران ارائه خواهند کرد.

قرار است این نشست بین سه کشور اروپایی و ایران در ساعت ۳ بعدازظهر به وقت محلی (به وقت تهران۴:۳۰) در شهر ژنو سوئیس آغاز شود.

۱۴:۲۹ ۳۰.۳.۱۴۰۴

آن‌چه از «تسلیم بی‌قیدوشرط» و تأثیر آن بر تاریخ معاصر می‌دانیم

رئیس‌جمهور آمریکا در روز سه‌شنبه ۲۷ خرداد، بعد از تهدید رهبر جمهوری اسلامی و اعلام این‌که محل اختفای او را می‌داند، در پستی دو کلمه‌ای در شبکه اجتماعی خودش، تروث سوشیال، خطاب به جمهوری اسلامی نوشت: «تسلیم بی‌قیدوشرط»

این عبارت ریشه در جنگ داخلی آمریکا دارد و در قرن بیستم، به‌ویژه در جنگ جهانی دوم، به ابزاری کلیدی در سیاست خارجی آمریکا بدل شد.

این مطلب را در لینک زیر بخوانید.



۱۴:۲۲ ۳۰.۳.۱۴۰۴

گزارش سی‌ان‌‌ان از شهروندان تهران

شبکه سی‌ان‌ان که گزارشگرانش اخیراً اجازۀ ورود به ایران یافتند، در گزارشی از هراس شهروندان ایرانی از جنگ و بمباران‌ها، فرار برخی خانواد‌ه‌ها از تهران و باقی بودن برخی دیگر در پایتخت خبر داده و داستان‌های شماری از آنان را بازتاب داده است.

همۀ افرادی که سی‌ان‌ان با آن‌ها گفت‌وگو کرده، به دلایل امنیتی نام کامل خود را بیان نکرده‌اند. سیما ۴۵ساله در این گزارش می‌گوید «همۀ ما در شوک هستیم، بعضی از ما جایی برای رفتن نداریم، بعضی هنوز در خانه هستیم و منتظریم ببینیم که زنده می‎‌مانیم یا نه».

خانمی (از خارج) که قرار بود با یکی از بستگانش در تهران ازدواج کند، گفت این روزها می‌بایست شادترین دوران زندگی‌ام باشد اما به کابوس تبدیل شده است.

خانمی هم در این گزارش می‌گوید خانوادۀ شوهرش صدها کیلومتر راه را با تاکسی طی کردند تا به بستگان‌شان در ترکیه بپیوندند.

اما الناز تصمیم گرفته بماند و ترک کردن شهر را اشتباه می‌داند. او شاکی است که حکومت ایران در ۴۶ سال موجودیت خود کاری برای مراقبت و دفاع از مردم انجام نداده است.

یکی از ساکنان تهران می‌گوید از خودش می‌پرسد آیا عموزاده‌های زیبایش و خانوادۀ بی‌نظیر خود را خواهد دید یا نه. او چشم به صفحۀ واتس‌اپ دوخته و مطالبی را که تا پیش از این جنگ با عزیزانش در میان می‌گذاشت، مرور می‌کند؛ بحث‌هایشان حول مد لباس بود اما حالا باید از هم بپرسند که زنده مانده‌اند؟

افراد زیادی از ایرانیان در خارج کشور در دو روزی که قطع اینترنت ادامه یافته، در تماس با رادیوفردا و رسانه‌های فارسی‌زبان دیگر، از بی‌خبری مطلق از عزیزان خود در ایران ابراز نگرانی شدید می‌کنند.

خطوط تلفن ثابت ایران نیز به‌شدت مختل شده و تماس‌ها مرتب قطع می‌شود و در موارد متعددی تماس‌گیرنده به جای صدای عزیزان خود، صدای مکالمات داخلی مردم ایران را می‌شنود زیرا برخی تلفن‌ها اصطلاحاً «خط به خط» شده‌اند.


۱۳:۴۹ ۳۰.۳.۱۴۰۴

دستور وزیر دفاع اسرائیل به ارتش برای افزایش حملات برای «بی‌ثبات کردن رژیم»

وزیر دفاع اسرائیل روز جمعه در هشتمین روز از حملات کشورش به ایران گفت به ارتش دستور داده حملات به اهداف وابسته به جمهوری اسلامی و «نمادهای رژیم» در تهران را تشدید کنند تا «موجب بی‌ثباتی رژیم» و همچنین «افزایش توان بازدارندگی در برابر شلیک موشک به پشت جبهه اسرائیل شود».

ییسرائل کاتس افزود دستورش شامل هدف قراردادن مداوم تأسیسات و دانشمندان ایران نیز هست تا نتوانند برنامۀ هسته‌ای را احیا کنند.

او پس از یک نشست ارزیابی امنیتی گفت «ما باید به تمامی نهادهای حکومت و سازوکارهای سرکوب مردم، مانند بسیج و پایگاه‌های قدرت رژیم مانند سپاه پاسداران حمله کنیم».

به‌گفتۀ کاتس، «تخلیه از تهران» باید به گستردگی انجام شود و با ضربات پی‌درپی «تمامی هداف عملیات محقق شود».

بنیامین نتانیاهو پنجشنبه‌شب گفت که اسرائیل مقر یگان وِیژه نیروهای انتظامی در تهران را هدف قرار داده است. حساب کاربری وزارت خارجه اسرائیل به فارسی نیز از هدف قرار دادن این مقر خبر داد.

در آغاز حملات اسرائیل، یک مقام این کشورگفته بود «برای عملیاتی ۱۴ روزه برنامه‌ریزی کرده‌ایم». یحی‌ئل لایتر، سفیر اسرائیل در آمریکا، نیز سه‌شنبۀ گذشته ادعا کرد برنامه‌های عملیاتی ارتش اسرائیل در قبال ایران بسیار جلوتر از اهداف تعیین‌شده به اجرا در آمده است.


۱۳:۴۱ ۳۰.۳.۱۴۰۴

اقدامات کشورها برای بیرون بردن شهروندان‌شان از ایران

شبکهٔ سی‌ان‌ان که گزارشگرانی در ایران دارد، اقدامات شماری از کشورها برای تخلیهٔ شهروندان خود از ایران تا بامداد روز هشتم جنگ اسرائیل و ایران را گزارش کرد.

• چین بیش از یک‌هزار و ۶۰۰ کارگر، دانشجو و گردشگر خود را بیرون برد. بسیاری از چینی‌ها برای شرکت‌های این کشور در طرح‌های نفت ایران کار می‌کردند.

• ژاپن تا حال ۹۰ شهروند خود را از ایران و نیز از اسرائیل به کشورهای همسایه منتقل کرده و برای روز شنبه ۳۱ خرداد نیز خارج‌کردن تعداد دیگری از مردم خود با اتوبوس از ایران را برنامه‌ریزی کرده است.

• وزیر خارجهٔ استرالیا خبر داد که فعالیت سفارت کشورش در تهران تعلیق شده و «دستور خروج همهٔ مقامات و وابستگان استرالیایی» را صادر کرده است. با این حال، سفیر استرالیا در ایران فعلاً در منطقه باقی خواهد ماند، اما از شهروندان استرالیا خواسته شده که ایران را ترک کنند. استرالیا تا حال توانسته شمار بسیار کمی از مردم خود را از اسرائیل خارج کند. ۱۲۰۰ استرالیایی ساکن اسرائیل برای دریافت کمک از دولت خود جهت بیرون‌رفتن از اسرائیل ثبت‌نام کرده‌اند.

• نیوزیلند از روز هفتم جنگ، سفارتش در تهران را موقتاً تعطیل کرده است. شهروندان نیوزیلندی ساکن تهران به ترکیه منتقل شدند.

• جمهوری چک فعالیت سفارتش در تهران را از ۲۹ خرداد تعلیق کرد، اما معلوم نیست چه شمار شهروندان دارای تابعیت چک در ایران نیاز به کمک برای خروج دارند.

• وزیر خارجهٔ فرانسه اعلام کرد کاروانی را برای کمک به شهروندان فرانسوی در ایران که خود را به ترکیه یا ارمنستان برسانند، ترتیب خواهد داد.

• حدود ۱۰۰ دانشجوی هندی اوایل هفته از طریق ارمنستان از ایران بیرون رفتند.

• ۲۰ شهروند کرهٔ جنوبی و اعضای خانوادهٔ آن‌ها در روز ششم جنگ (چهارشنبه) از طریق زمینی خود را به ارمنستان رساندند.

۱۳:۳۰ ۳۰.۳.۱۴۰۴

رسانه‌های اسرائیل از هدف گرفته شدن یک «دانشمند هسته‌ای» دیگر ایران خبر دادند

یدیعوت آحرونوت و اسرائیل هیوم، دو رسانۀ اسرائیلی، گزارش داد که در یکی از تازه‌ترین حملات اسرائیل به تهران در پیش‌ از ظهر جمعه ۳۰ خرداد خانۀ یک «دانشمند ارشد هسته‌ای» دیگر ایران هدف قرار گرفت.

این رسانه‌ها نام هدف و جزئیات بیشتری از این ترور منتشر نکرده‌اند. اطلاعات اسرائیل به‌نوشتۀ این رسانه‌ها «حدس می‌زند که هدف‌گیری مؤثر بوده است».

همزمان، رویترز گزارش داد که یک آپارتمان در مرکز تهران در میان اهداف در این ساعات بود. تصاویر و گزارش‌های منتشرشده در فضای مجازی نیز از حمله به طبقۀ بالایی یک ساختمان در محله گیشا خبر دادند. خبرگزاری‌ها و شبکه‌های معتبر که در ایران دفتر و گزارشگر دارند، هنوز این خبر را راستی‌آزمایی نکرده‌اند.

شبکه ۱۲ تلویزیون اسرائیل پنج‌شنبه شب ۲۹ خرداد و روزنامه یدیعوت آحرونوت جمعه ۳۰ خرداد گزارش‌هایی را در مورد «عملیات نارنیا» که مهم‌ترین بخش آن سوءقصد به دانشمندان ارشد هسته‌ای ایران بوده، منتشر کردند.

۱۳:۱۸ ۳۰.۳.۱۴۰۴

حملات هوایی مجدد اسرائیل به نقاطی در تبریز و کرمانشاه

ارتش اسرائیل اعلام کرد بیش از ۲۵ فروند جنگنده نیروی هوایی صبح امروز «بیش از ۳۵ زیرساخت ذخیره و پرتاب موشک» را در مناطق تبریز و کرمانشاه هدف قرار دادند.

استاندار آذربایجان شرقی حمله به تبریز را تأیید کرد با این توضیح که «صبح امروز دو نقطه در منطقه ایلخچی و اطراف فرودگاه بین‌المللی شهید مدنی تبریز» مورد تهاجم اسرائیل قرار گرفت.

از حملات به کرمانشاه نیز رسانه‌های ایران جزئیاتی منتشر نکرده‌اند، اما خبرگزاری تسنیم، نزدیک به سپاه، می‌گوید اسرائیل «به مرکز جامع سلامت شهر میانراهان در بخش دینور حمله کرد».

۱۱:۵۹ ۳۰.۳.۱۴۰۴

عراقچی: با آمریکا هیچ صحبتی نداریم

وزیر خارجه ایران که عازم ژنو برای گفت‌وگو با همتایان خود از سه کشور اروپایی است، به تلویزیون ایران گفت جمهوری اسلامی «هیچ تماس و گفت‌وگویی با آمریکایی‌ها» نداشته و ایران درخواست مذاکره نداده است.

همزمان مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور، نیز در ایکس نوشت «در شرایط فعلی تنها راه پایان جنگ تحمیلی توقف بی‌قیدوشرط تجاوز دشمن» است.

عباس عراقچی گفت موضوع گفت‌وگوهای او در ژنو با مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و همتایان خود از بریتانیا، فرانسه و آلمان گفت «موضوع گفت‌وگوهای ما هسته‌ای و مسائل منطقه است».

روز گذشته ژان‌نوئل بارو، وزیر خارجه فرانسه، با مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا، تماس تلفنی داشت. بارو در این تماس دربارۀ اهداف نشست ژنو توضیح داد و روبیو تأکید کرد آمریکا آمادۀ تماس مستقیم با ایران است.

با این حال، عباس عراقچی روز جمعه بار دیگر آمریکا را «شریک جنایت» حملۀ اسرائیل به ایران خواند و گفت «صراحتاً گفته‌ایم تا وقتی که تهاجم و تجاوز متوقف نشود، حرف از گفت‌وگو جایی ندارد و با آمریکا به‌عنوان شریک این جنایت هیچ صحبتی نداریم».

عراقچی در بخش دیگری از اظهارات خود در مورد حملات موشکی سپاه به اسرائیل و با اشاره به سابقهۀ این کشور در حمله به بیمارستان‌ها در نوار غزه ادعا کرد «هیچ منطقۀ مسکونی و هیچ مردم عادی خصوصاً بیمارستان در اهداف ما وجود ندارند. این را کاملاً دقت می‌کنیم».

این در حالی است که علاوه بر حملۀ موشکی ایران به بیمارستان سوروکا در جنوب اسرائیل، در تازه‌ترین حملهۀ موشکی به این منطقه در صبح جمعه نیز تصاویری از اصابت موشک به یک ساختمان مسکونی در محوطۀ اطراف آن منتشر شد. اسرائیل اطلاعات اصابت احتمالی موشک‌های ایرانی به مراکز نظامی خود را منتشر نمی‌کند.

مسهود پزشکیان، رئیس‌جمهور ایران، نیز در شبکۀ ایکس نوشت «در شرایط فعلی تنها راه پایان جنگ تحمیلی "توقف بی‌قیدوشرط" تجاوز دشمن و تضمین قطعی برای پایان ماجراجویی‌های تروریست‌های صهیونیستی برای همیشه است».

دونالد ترامپ چهار روز پیش گفته بود آمریکا دنبال آتش‌بس نیست و چیزی بهتر از آتش‌بس را دنبال می‌کند و تأکید کرده بود که حکومت ایران باید «تسلیم بی‌قیدوشرط» شود؛ موضعی که واکنش خامنه‌ای را هم به دنبال داشت و گفت هم جلوی «جنگ تحمیلی» می‌ایستد و هم جلوی «صلح تحمیلی».

بیشتر

XS
SM
MD
LG