رئیس جمهور ایالات متحده میگوید هنگامی که حمله آمریکا به تاسیسات هستهای ایران برنامهریزی شده بود به دلیل «لو رفتن برنامه توسط سیانان» ابتدا دستور لغو آن را داد و سپس در اقدامی «غافلگیرانه» دستور داد در زمان مقرر انجام شود.
دونالد ترامپ روز دوشنبه ۲۳ تیر در دیدار با رهبران مذهبی در کاخ سفید شبکه تلویزیونی سیانان را متهم کرد که یک روز پیش از حمله آمریکا، زمان این حمله را در یکی از برنامههای خود افشا کرد.
او از سیانان با عبارت «تلویزیون اپوزیسیون خیلی وحشتناک» یاد کرد و گفت پیش از انجام حمله آمریکا به ایران در حال تماشای این شبکه بود که «دیدم آنها در واقع از طرحهای ما و اینکه چه زمانی وارد حریم هوایی نفتی ایران میشویم مطلعاند».
آقای ترامپ افزود که پس از آن با ژنرال ریزین کین، رئیس ستاد مشترک ارتش، و همچنین پیت هگست، وزیر دفاع ایالات متحده، تماس گرفت و با وجودی که آنها اطمینان دادند قادر به مقابله و نابود کردن هر نوع خطری در مسیر این بمبافکنها هستند دستور لغو حمله را صادر کرد.
او افزود: «وقتی همه از لغو شدن حمله خبردار شدند، دستور دادم که هواپیماها دقیقا در همان زمانی که قبلا تعیین شده بود پرواز کنند، و پرواز کردند.»
دونالد ترامپ اشارهای نکرد که کدام برنامه سیانان جزئیات زمانی مربوط به این حمله را افشا کرده است؛ شبکه سیانان نیز هنوز واکنشی به این اظهارات نشان نداده است.
حملات آمریکا به تاسیسات هستهای ایران در فردو، نطنز و اصفهان ۲۲ ژوئن/ اول تیر انجام شد. یک روز پیش از آن سیانان و برخی رسانههای دیگر گزارش داده بودند که بمب افکنهای بی-۲ پایگاه خود را در ایالت میزوری ترک کرده و به سمت غرب، احتمالا جزیره گوام در اقیانوس آرام، در پروازند.
پنتاگون پس از حمله به تاسیسات هستهای ایران اعلام کرد که پرواز بمب افکنها به سوی جزیره گوام عملیات «گمراه کردن» بوده و همزمان، دو گروه بمبافکن به پرواز در آمده بودند. ژنرال کین در نشست خبری پس از حمله گفت که هدف از این گمراه کردن و پنهانکاری «غافلگیری تاکتیکی» بود و تنها «تعداد بسیار اندکی» از جزئیات دقیق عملیات مطلع بودند.
گزارش مربوط به پرواز بمب افکنهای بی-۲ که در حال حاضر در وبسایت سیانان دیده میشود، شامل یک پسنوشت است که به توضیح پنتاگون درباره عملیات «گمراه کردن» اشاره میکند.
برخی رسانهها نیز اظهارات دونالد ترامپ در آن روزها را که از «فرصصت دو هفتهای به ایران» سخن گفته بود، به عنوان ترفند دیگری برای پنهان کردن حمله قریبالوقوع یاد کردهاند.
آقای ترامپ در سخنان روز دوشنبه خود بار دیگر حمله به تاسیسات هستهای ایران را «کاملا موفقیتآمیز» خواند و از جمله آن را با ناکامی عملیات طبس در دوره جیمی کارتر، رئیس جمهور وقت ایالات متحده، و نیز خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان در زمان ریاست جمهوری جو بایدن مقایسه کرد.
بر اساس اعلام پنتاگون، شش بمبافکن بی-۲ مجموعا ۱۴ بمب سنگرشکن «ماپ» را بر روی دو تاسیسات فردو و نطنز (بنابر گزارشها، دوازده بمب روی فردو و دو بمب روی نطنز) ریختند و یک زیردریایی آمریکا در منطقه نیز با شلیک دهها موشک تاماهاوک تاسیسات فرآوری اورانیوم در اصفهان را هدف قرار داد.