ادامه حملات زنجیرهای با گاز به مدارس در شهرهای مختلف ایران
گزارشهای جدید حاکی است که در ادامه حملات زنجیرهای با گاز به مدارس در شهرهای مختلف ایران، فقط در روز چهارشنبه دستکم ۲۶ مدرسه هدف حمله قرار گرفتند.
مدارس مورد حمله قرار گرفته در روز چهاشنبه، در شهرهای تهران، اردبیل، شاهینشهر و کرمانشاه بودند. در سه ماهی که این حملات آغاز شده است و مقامات و نهادهای جمهوری اسلامی هنوز هیچ اقدامی برای شناسایی و دستگیری مهاجمان انجام ندادهاند، بهطور عمده مدارس دخترانه دو شهر قم و بروجرد هدف حملات قرار داشتند.
اما روز چهارشنبه دامنه این حملات گسترش یافت، با این حال وزیر آموزش و پرورش جمهوری اسلامی ایران سعی کرد که وضعیت جاری در مدارس کشور را کماهمیت جلوه دهد.
یوسف نوری در این زمینه مدعی شد که «بخش اعظم ماجرای مسمومیتها، ناشی از ایجاد جو روانی در جامعه دانشآموزان و خانوادهها بوده است».
این ادعا در حالی است که تمام گزارشها و تصاویر دریافتی حاکی است که دانشآموزان در پی این حملات، دچار عوارضی چون حالت تهوع، سرگیجه، بیحالی، فلج موقت و تنگی نفس شدهاند.
فهرستی از مدارسی که روز چهارشنبه با گاز هدف حمله قرار گرفتند عبارتند از:
کانون صنفی معلمان: مسمومیتها «اقدامات تروریستی» است
این ویدئو را هم حساب کاربری «۱۵۰۰ تصویر»، که اخبار اعتراضات مردم ایران را منتشر میکند، امروز دهم اسفند از مسمومیت دانشآموزان در یکی از مدارس تهران منتشر کرد.
ویدئوی دیگر مربوط به مسمومیت دانشآموزان مدرسهٔ دخترانهٔ بهاران در اردبیل است.
خانواده ناهید تقوی: قوه قضاییه میگوید چون آلمانی است آزادش نمیکنیم
خانواده ناهید تقوی روز چهارشنبه، دهم اسفند، خبر داد که قوه قضاییه به وکلای او گفته است که چون این زندانی آلمانی است، شامل عفو و آزادی نمیشود.
ناهید تقوی، ۶۷ ساله، زندانی دوتابعیتی ایرانی آلمانی است که مهر ۱۳۹۹ توسط اطلاعات سپاه پاسداران بازداشت و بعد از ۷ ماه حضور در سلول انفرادی و بازجویی، از سوی دادگاه انقلاب به اتهام مشارکت در یک گروه غیرقانونی به ۱۰ سال و ۸ ماه حبس محکوم شد.
خانم تقوی با وجود بیماریهای متعدد، از دسترسی به خدمات درمان در زندان محروم بود و مسئولان زندان اوین تا مدتها با مرخصی درمانی او موافقت نمیکردند.
او در تیرماه سال جاری بالاخره توانست با مرخصی از زندان بیرون بیاید، اما در آبانماه مجبور به بازگشت به زندان شد، و پس از آن بود که تنش در روابط ایران و آلمان بالا گرفت.
وزارت خارجه از اخراج دو دیپلمات آلمانی از تهران خبر داد
سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی روز چهارشنبه، دهم اسفندماه، از اخراج دو دیپلمات آلمانی از ایران به عنوان «عنصر نامطلوب» خبر داد.
این اقدام مقابله به مثل از طرف جمهوری اسلامی یک هفته پس از آن اعلام میشود که دولت آلمان بلافاصله پس از صدور حکم اعدام برای جمشید شارمهد، شهروند ایرانی آلمانی، در بیانیهای اعلام کرد که دو کارمند سفارت ایران در این کشور را در اعتراض به این حکم اخراج کرده است.
در این بیانیه که روز چهارشنبه، سوم اسفند، صادر شد آمده بود که آلمان، این دو کارمند را «عنصر نامطلوب» تشخیص داده و از آنها خواسته این کشور را ترک کنند.
حال به گزارش خبرگزاری ایرنا، ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت خارجه، از اخراج دو دیپلمات آلمانی خبر داده، اما همچون آلمان به هویت و رده این دو نفر اشاره نکرده است.
با این حال ایرنا به نقل از آقای کنعانی نوشته است که دیپلماتهای آلمانی «در پی اقدامات مداخلهجویانه و غیرمسئولانه دولت آلمان در امور داخلی و قضایی جمهوری اسلامی ایران» اخراج میشوند.
توضیحات وزارت اطلاعات درباره مسمومیتها «به هیچ وجه قانعکننده نبود»
شمار مدارس و شهرهای درگیر مسمومیت عمدی دانشآموزان بهطور روزانه در حال گسترش است تا جایی که بر اساس برخی گزارشها آمار آن فقط در تهران و قم از یک هزار دانشآموز نیز گذشته، اما نمایندگان مجلس میگویند توضیحات وزارت اطلاعات و وزارت آموزش و پرورش در این باره «به هیچ وجه قانعکننده نبوده است».
همزمان گزارش میرسد که بروز مسمومیت در روزهای اخیر ازجمله امروز چهارشنبه، دهم اسفند، در برخی موارد به شکلگیری تجمع اعتراضی و سر دادن شعار «مرگ بر حکومت بچهکش» نیز انجامیده است.
روز سهشنبه، ۹ اسفند، پس از جلسه فوقالعادهای که در دو کمیسیون مجلس تشکیل شد، جلیل رحیمی جهانآبادی، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس، گفت: «گزارش وزارت بهداشت قابل قبول، اما توضیحات وزارت اطلاعات و وزارت آموزش و پرورش به هیچ وجه قانعکننده نبود.»
استناد قوه قضاییه به «اعتراف» شارمهد برای «عادلانه» بودن حکم او
سخنگوی قوه قضاییه جمهوری اسلامی روز چهارشنبه تاکید کرد که حکم اعدام برای جمشید شارمهد، زندانی دوتابعیتی در ایران، «عادلانه» است، چرا که او به جرائم خود «به صراحت اقرار داشته است».
تاکید بر اعتراف متهم در حالی است که از یک سو آقای شارمهد در خارج از کشور ربوده شده و به ایران انتقال داده شده و از سوی دیگر جمهوری اسلامی بارها افرادی را بازداشت و متهم کرده و آنها را به اعتراف اجباری واداشته است.
جمشید شارمهد، شهروند ایرانی-آلمانی مرداد ۱۳۹۹ در جریان سفری به امارات متحده عربی در دبی توسط مأموران جمهوری اسلامی ربوده و به ایران منتقل شد.
رسانههای رسمی و نهادهای حکومتی جمهوری اسلامی بعدتر این شهروند دوتابعیتی را به عنوان رئیس «گروه تندر» (رسانه منتسب به انجمن پادشاهی ایران در آمریکا) معرفی کردند.
پیشتر هم معاون قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایران مدعی شده بود که دادرسی جمشید شارمهد «کاملا عادلانه» بوده است.
سازمان محیط زیست به ۹ ماه پنهانکاری در مورد وضعیت «پیروز» متهم شد
رئیس جامعه دامپزشکان ایران در نشست ویژهای برای بررسی دلیل تلف شدن «پیروز» اعلام کرد این تولهیوز از یکماهگی نارسایی کلیوی داشت، اما سازمان حفاظت محیط زیست به دلیل تبدیل شدن پیروز به یک «چهره سلبریتی» در این مورد پنهانکاری کرد.
بهگزارش خبرگزاری آنا، پیام محبی، رئیس جامعه دامپزشکان ایران، روز سهشنبه، ۹ اسفند، در نشست فراکسیون محیط زیست مجلس گفت: «مشاور خارجی طرح ۹ ماه پیش تشخیص نارسایی حاد کلیوی داده و دستور داده بود تمام داروهای پیروز باید قطع میشده است.»
گزارش «طغیان گوشت» در «سازندگی» خلاف واقع نبود، روزنامه آزاد شد
خبرگزاری ایسنا روز چهارشنبه، دهم اسفند، به نقل از دادسرای فرهنگ و رسانه خبر داد که گزارش روزنامه سازندگی درباره گرانی گوشت در کشور «مطلب خلاف واقع» نداشته و برای این روزنامه قرار منع تعقیب صادر شده است.
کمتر از دو هفته پیش پس از آن که روزنامه سازندگی با تیتر بزرگ «طغیان گوشت» گزارشی از رسیدن قیمت این کالا به کیلویی نیم میلیون تومان منتشر کرد، خبر رسید که این روزنامه توقیف شده است.
این در حالی است که حتی روزنامه ایران، ارگان رسمی دولت جمهوری اسلامی، و برخی دیگر از رسانههای حکومتی نیز رسیدن قیمت هر کیلو گوشت در ایران به این قیمت را تأیید کردند.