مسمومیت سریالی در مدارس دخترانه ادامه دارد
ند پرایس وزیر خارجه جمهوری اسلامی را به دروغگویی درباره مذاکرات برجام متهم کرد
پس از آن که وزیر خارجه جمهوری اسلامی روز یکشنبه در مصاحبهای گفت که همتای عراقی او پیامی از طرف آمریکاییها مبنی بر پیگیری مذاکرات اتمی و آمادگی ایالات متحده برای توافق بر سر برجام آورده، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا این اظهارات را «دروغ» توصیف کرد.
ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، روز دوشنبه، هشتم اسفند، در جلسه پرسش و پاسخ با خبرنگاران در واکنش به این اظهارات حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه جمهوری اسلامی، گفت: «فقط مقامات ایرانی میتوانند توضیح دهند که چرا به این دروغها ادامه میدهند.»
او تأکید کرد: «مقامهای ایرانی میتوانند این حرفها را هرچقدر میخواهند تکرار کنند، اما این امر، تغییری در واقعیتهای اساسی نمیدهد.»
نوسان دلار آزاد در کانالهای ۵۷ و ۵۸ هزار تومان؛ قیمت مرکز مبادله بالای ۴۳ هزار
دو روز پس از آن که بهای دلار آمریکا در بازار آزاد ایران رکورد تاریخی ۶۰ هزار تومان را هم رد کرد، بهای این ارز خارجی در روز سهشنبه، ۹ اسفند، همچنان در کانالهای ۵۷ و ۵۸ هزار تومان در نوسان است.
قیمت دلار آمریکا با کاهش اندک روز سهشنبه را با بالای ۵۸ هزار تومان آغاز کرد و ساعتی بعد با کاهش اندک به ۵۷ هزار و ۸۸۰ تومان رسید.
بر اساس گزارش وبسایتهای غیررسمی که بهای ارزهای خارجی در ایران را ثبت میکنند، نرخ برابری پوند بریتانیا در روز سهشنبه ۶۹ هزار و ۶۶۵ تومان اعلام شد، و هر یورو با قیمت ۶۱ هزار و۳۱۰ تومان معامله شد.
تهدید تازه از طرف سپاه پاسداران برای اروپا: «مراقب باشید و خودتان را به خطر نیندازید»
در ادامه خط و نشان کشیدن برای اتحادیه اروپا، حسین سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران، طی یک سخنرانی، کشورهای اروپایی را به حمله با «سلاحهای دوربرد» تهدید کرد و موضوع تهدید «نفت و امنیت» مردم این قاره را پیش کشید.
او که روز دوشنبه، هشتم اسفند، در مراسمی در شهر آبادان سخن میگفت مدعی شد که «تمام فراریها و همه مقامات گروههای سیاسی تجزیهطلب» پیش از این «اروپا را به میدان جنگ علیه جمهوری اسلامی ایران تبدیل کردند».
او همچنین ادعا کرد که اکنون نیز رسانههای اروپایی و «کاملاً رسمی و به زبان فارسی از براندازها حمایت میکنند و به آنها امکانات و سلاح میدهند».
پیروز تلف شد
رئیس بیمارستان دامپزشکی مرکزی ایران روز سهشنبه، ۹ اسفندماه، خبر داد که روند درمان «پیروز»، تولهیوز ایرانی، اثربخش نبود و این تولهیوز «بر اثر نارسایی کلیوی» تلف شد.
مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان محیط زیست روز شنبه گذشته خبر داده بود که تولهیوز نر بوستان پردیسان به دلیل «یبوست مزمن و مشکلات گوارشی» به بیمارستان دامپزشکی مرکزی منتقل شده است.
خبر مرگ پیروز به طور گسترده در شبکههای اجتماعی بازتاب یافته است.
بیش از ۳۵ شعبه انجمن جهانی قلم در بیانیهای مشترک و مبسوط، بازداشت و سرکوب نویسندگان و شاعران و اعضای کانون نویسندگان ایران را محکوم کردند و خواهان آزادی بیدرنگ همه کسانی شدند که به خاطر اعتراض، نوشتن، ترجمه کتاب یا مبارزه با سانسور، بازداشت و زندانی شدهاند.
در این بیانیه مشترک به آزادی آرش گنجی و رضا خندان مهابادی بعد از ماهها بازداشت و تحمل زندان اشاره شده و همزمان از مقامهای جمهوری اسلامی ایران خواسته شده به سرکوب مستمر نویسندگان در ایران به ویژه سرکوب کانون نویسندگان ایران به عنوان صدایی پیشرو علیه سانسور حکومتی پایان دهند و دیگر اعضای زندانی این نهاد را آزاد کنند.
بیانیه یاشده با تاکید بر اینکه هیچکس نباید به خاطر نوشتن، ترجمه کتاب یا اعتراض به سانسور، بازداشت و زندانی شود، میگوید که کانون نویسندگان ایران چندین دهه در خط مقدم دفاع از آزادی بیان و مبارزه با سانسور حکومتی قرار داشته و همواره با فشار و سرکوب از جانب حکومت مواجه بوده است.
گزارش زیر را بخوانید:
دانشجویان خوابگاههای کوی دانشگاه تهران شامگاه دوشنبه ۸ اسفند در واکنش به اقدام مدیران این دانشگاه در اعلام تعطیلی خوابگاهها و غیرحضوری شدن کلاسها از ۲۵ اسفند تا هفتم اردیبهشت ماه، اقدام به برپایی تجمع و سردادن شعارهای اعتراضی کردند که این اعتراضات تا بامداد سهشنبه ادامه داشت.
این اعتراضات از عصر دوشنبه در محوطه دانشگاه تهران آغاز شد و شامگاه به خوابگاه پسران کوی دانشگاه و مجتمعهای خوابگاهی دختران، شامل مجتمع فاطمیه و چمران، گسترش یافت.
دانشجویان در محوطه خوابگاه دختران فاطمیه با شعار «آموزش حضوری حق مسلم ماست» راهپیمایی اعتراضی برگزار کردند و در ادامه با تجمع در محوطه این خوابگاه به اعتراضات خود ادامه دادند.
«دانشجو میمیرد، ذلت نمیپذیرد»، «دانشجوی با غیرت، حمایت حمایت» از جمله دیگر شعارهای اعتراضی دانشجویان در اعتراضات خوابگاه فاطمه بود.
گزارش زیر را بخوانید:
۲۰ تن از زنان همبند زندانیان محیط زیست روز دوشنبه ۸ اسفند با انتشار بیانیهای ضمن شرح موارد نقض حقوق بشر در پرونده این فعالان خواستار آزادی آنان شدند.
سپیده کاشانی، نیلوفر بیانی، طاهر قدیریان، هومن جوکار، سام رجبی، امیرحسین خالقی، مراد طاهباز و عبدالرضا کوهپایه از بهمن سال ۱۳۹۶ با اتهاماتی نظیر «جاسوسی» و «همکاری با دول متخاصم» زندانی هستند.
اما بیانیه یادشده از این فعالان به عنوان افرادی نام میبرد که «عاشقانه و دلسوزانه برای حفظ محیط زیست کشورمان در دورافتادهترین نقاط کشور خدمت کرده» و دلیل بازداشت آنان را نیز «سیاستهای اقتدارگرایانه حکومتی و کشمکشهای قدرت» عنوان کرده است.
این بیانیه که به امضای چهرههایی چون نرگس محمدی، فائزه هاشمی و بهاره هدایت رسیده است از مواردی چون «بازجوییهای تحت شکنجه و فشار روحی و روانی شدید، تهمت، افترا، تهدید، ارعاب، نیرنگ و فریبکاری، هتک حرمت و تهدید و آزار جنسی، عدم دسترسی به وکیل تا جلسات دادگاه و محرومیت از آزادی مشروط و مرخصی» به عنوان نمونههایی از نقض حقوق انسانی زندانیان محیط زیست نام میبرد که بر این پرونده سایه انداخته است.
گزارش زیر را بخوانید:
شاهزاده رضا پهلوی به جامعه جهانی اطمینان داد که ساقط شدن نظام جمهوری اسلامی و روی کارآمدن یک حکومت مردمسالار، غیر از خلاص کردن مردم ایران از زیر یوغ یک حکومت ظالم و تروریست و تامین منافع ملی ایران، به نفع صلح و ثبات جهانی نیز هست و منافع جامعه بینالمللی را هم تامین میکند.
او در سومین مرحله از سفرهای اروپایی خود، پس از حضور در کنار کنشگران سیاسی دیگر مانند مسیح علینژاد و نازنین بنیادی در کنفرانس امنیتی مونیخ و سپس حضور در سنای فرانسه و دیدار با شماری از سناتورهای فرانسوی، از چند روز پیش به بریتانیا رسیده است.
شاهزاده رضا پهلوی روز دوشنبه هشتم اسفند در سخنرانی در مجمع اکسفورد، ضمن برشمردن «کارنامه سیاه» حقوق بشری، سیاست خارجی تهاجمی و «عملکرد مغایر با صلح و ثبات» جمهوری اسلامی ایران در ۴۴ سال گذشته، به جامعه جهانی گفت که نباید از ساقط شدن یک رژیم سرکوبگر نگران باشد.
صدها تن از مخالفان جمهوری اسلامی ایران برای حمایت از شاهزاده رضا پهلوی به مقابل ساختمان مجمع آکسفورد رفتند و شعار دادند.
شاهزاده رضا پهلوی پیش از آن نیز روز دوشنبه در ساختمان مجلس عوام بریتانیا با شماری از نمایندگان این کشور دیدار کرد.
چند وزیر خارجه اروپایی که در پنجاهودومین نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنو شرکت کرده بودند، روز دوشنبه ادعاهای حقوق بشری حسین امیرعبداللهیان، همتای ایرانی خود، در این نشست را محکوم کردند.
آنیکن هویتفلد، وزیر خارجه نروژ، سخنرانی آقای امیرعبداللهیان را تلاشی برای سوءاستفاده از تربیون شورای حقوق بشر برای تکرار تبلیغات حکومت تهران نامید و آن را محکوم کرد.
در حالیکه وزیر خارجه جمهوری اسلامی در سخنرانیاش مدعی شد که شورای حقوق بشر «ابزاری» در دست غرب است، خانم هویتفلد گفت: این شورای حقوق بشر است که از سوی نماینده رژیم ایران مورد سوءاستفاده قرار گرفته است.
حاجا لحبیب، وزیر خارجه بلژیک، در حالی که یکی از معدود مقامات اروپایی دیدارکننده با حسین امیرعبداللهیان در حاشیه روز نخست اجلاس جدید شورای حقوق بشر سازمان ملل بود، کارنامه حقوق بشری رژیم ایران را مملو از تبعیض و غیرقابل قبول نامید.
خانم لحبیب از پشت تریبون شورای حقوق بشر سازمان ملل اظهار داشت که زنان ایران به طور سیستماتیک هدف تبعیض بودهاند.
کاترین کولونا، وزیر خارجه فرانسه، در نشست روز نخست پنجاهودومین دوره شورای حقوق بشر سازمان ملل، بخش عمده سخنرانی خود را به تجاوز روسیه به اوکراین و نقض حقوق بشری که در نتیجه این جنگ درگرفته، و همچنین به بحران حقوق بشری پنج ماه اخیر ایران در پی مرگ مهسا امینی اختصاص داد.
خانم کولونا گفت در این دوره شاهد شهامت تحسینبرانگیز زنان ایرانی بودیم و همزمان مدافعان حقوق بشر صدای مردم ایران را به گوش جهانیان رساندند.
آنالنا بائربوک، وزیر خارجه آلمان، هم در سخنرانیاش در نشست افتتاحیه شورای حقوق بشر سازمان ملل، جمهوری اسلامی ایران را فراخواند تا با کمیته حقیقتیاب این شورا همکاری کند. او گفت: تهران باید از سرکوب معترضین دست بکشد، اعدام معترضین را متوقف کند و به همکاری با گزارشگران حقوق بشر سازمان ملل روی آورد.