لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۲۵ تیر ۱۴۰۴ تهران ۲۰:۱۳
زنی در تهران در حالی که چتر روی سر خود گرفته تا از گرما در امان باشد
زنی در تهران در حالی که چتر روی سر خود گرفته تا از گرما در امان باشد

آمنه‌سادات ذبیح‌پور به حضور در جلسه بعدی دادگاه سپیده قلیان «ملزم شد»

۲۰:۲۲ ۱۹.۷.۱۴۰۱

مشاهدات، تصاویر و گزارش‌های خود از اعتراض‌های‌ سراسری در‌ ایران را به «فرداگرام»،‌ شناسه تماس با رادیو فردا در پیام‌رسان تلگرام، بفرستید:

۲۰:۱۳ ۱۹.۷.۱۴۰۱

وکلای مدافع هم تجمع می‌کنند؛ «در اعتراض به تجاوز حکومت به حقوق ملت»

سعید دهقان، وکیل دادگستری، روز سه‌شنبه از نخستین تجمع وکلای دادگستری به‌دنبال گسترش اعتراضات در نقاط مختلف کشور پس از مرگ مهسا امینی خبر داد.

آن‌طورکه آقای دهقان نوشته، قرار است این تجمع ساعت یک بعدازظهر روز چهارشنبه۲۰ مهر در ساختمان کانون وکلا در میدان آرژانتین تهران برگزار شود.

او افزوده است: وکلا «در اعتراض به تجاوز حکومت به حقوق ملت» تجمع می‌کنند و«وکلا برای ایران می‌آیند؛ وقتی می‌بینند همه، یا دادخواه بوده‌اند یا دادخواه شده‌اند یا دادخواه خواهند شد».

وکلای دادگستری از جمله افرادی هستند که در نظام جمهوری اسلامی ایران به‌واسطه دفاع از منتقدان همواره مورد آزار و اذیت قرار گرفته‌اند و شماری از آن‌ها نیز بازداشت و به حبس‌های طولانی‌مدت محکوم شده‌اند.

۱۸:۵۳ ۱۹.۷.۱۴۰۱

تیراندازی در شهر سنندج همزمان با حضور وزیر کشور

«شبکه حقوق بشر کردستان» می‌گوید «دست‌کم ۱۵» نفر در اعتراضات دوشنبه شب در سنندج بر اثر «اصابت گلوله» نیروهای امنیتی و لباس شخصی، زخمی شده‌اند.

این خبر در شرایطی گزارش می‌شود که به‌دلیل قطع اینترنت، گزارش دقیقی از وضعیت سنندج در دست نیست اما گزارش‌های پراکنده حاکی از حضور سنگین نیروهای پلیس و یگان ویژه و نیز «شلیک گلوله» جنگی به خانه‌های شهروندان از سوی آن‌هاست.

شبکه حقوق بشر کردستان می‌افزاید که از ظهر روز سه‌شنبه صدای «تیراندازی» از نقاط مختلف سنندج به گوش می‌رسد. تیراندازی‌ها در این شهر در حالی شنیده می‌شود که احمد وحیدی، وزیر کشور ایران، به این شهر سفر کرده است.

آقای وحیدی ، معترضان را افرادی معرفی کرده‌ که به ادعای او، «در خیابان برای مردم ایجاد مزاحمت و اغتشاش می‌کنند» و از سوی گروه‌های مخالف کُرد چون «کومله، دموکرات و پژاک» حمایت می‌شوند.

سنندج پس از مرگ مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد، یکی از مراکز اصلی اعتراضات مناطق کردنشین ایران بوده است.

۱۸:۳۷ ۱۹.۷.۱۴۰۱

در تصاویری که از اعتراضات ۲۴ ساعت گذشته در سنندج به دست رادیو‌ فردا رسیده، ماموران حکومتی به سوی معترضان شلیک می‌کنند.

۱۷:۵۰ ۱۹.۷.۱۴۰۱

ادامه اعتراضات دانشجویی در برخی دانشگاه‌ها؛ بازداشت دانشجویان ادامه دارد

کانال تلگرامی «شوراهای صنفی دانشجویان ایران» از ادامه اعتراضات دانشجویی در شماری از دانشگاه‌ها با وجود بازداشت‌ گسترده دانشجویان خبر داد.

بر اساس گزارش روز سه‌شنبه این شورا، دانشجویان دانشگاه‌های گیلان، آزاد شیراز، صنعتی نوشیروانی بابل، دانشکده دندانپزشکی شیراز، تربیت مدرس تهران و دندانپزشکی دانشگاه بهشتی در داخل ساختمان‌های دانشگاه تجمع اعتراضی برگزار کردند.

علاوه بر اعتراض به خشونت پلیس برای اعمال حجاب اجباری و مرگ مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد، از دیگر دلایل اعتراضات امروز، ادامه بازداشت دانشجویان و نیز تفکیک جنسیتی سالن‌های غذاخوری دانشگاه‌ها گزارش شده است.

کانال تلگرامی «شوراهای صنفی دانشجویان کشور» نوشته که «علی‌رغم ادعای وزارت علوم مبنی بر آزادی دانشجویان بازداشتی، شمار دانشجویان در حال بازداشت همچنان رو به فزونی است».

در این گزارش علاوه بر اشاره به نام دانشجویان تازه‌ بازداشت‌شده، به ضرب‌وجرح برخی دانشجویان در داخل دانشگاه نیز اشاره شده که از جمله می‌توان به ضرب‌وشتم یک دانشجو در داخل مسجد دانشگاه علم‌وصنعت تهران اشاره کرد.

۱۷:۳۷ ۱۹.۷.۱۴۰۱

آصف بیات: خیزش مردم ایران وارد مرحله انقلابی شده است

آصف بیات، جامعه‌شناس، اعتراضات کنونی در ایران را «خیزشی» برای بازپس‌گیری زندگی دانست و گفت که «مردم خواهان بازپس‌گیری جوانی‌های برباد رفته، زندگی‌های ناکرده، شادی‌های سرکوب‌شده و آرزومندی یک زندگی عادی و آبرومندانه هستند».

اظهارات آقای بیات در گفت‌وگو با روزنامه اعتماد بیان شده است، اما این مصاحبه ساعاتی پس از انتشار از خروجی وبسایت این روزنامه و برخی دیگر از سایت‌های داخل ایران حذف شد.

این استاد دانشگاه ایلینوی آمریکا، حکومت جمهوری اسلامی را به «نقض زندگی عادی و انسانی» شهروندان ایرانی متهم کرده و می‌گوید: «به نظرم این خیزش، زندگی را طلب می‌کند. معترضین احساس می‌کنند که تحقق یک زندگی عادی و انسانی به‌وسیله حاکمیت نقض شده که هیچ درکی از این آمال و آرزو‌ها و درد‌های مردمش ندارد».

آصف بیات به نقش محوری زنان در اعتراضات کنونی اشاره کرده و از آن نتیجه می‌گیرد که «به لحاظ ذهنی یک تغییر پارادایم به‌وجود آمده، چیزی که در جنبش‌های انقلابی شاید کم‌نظیر است و آن مطرح شدن زن و کرامت او و اصولا کرامت انسانی است» که در کانون اعتراضات قرار گرفته.

این جامعه‌شناس همچنین ارزیابی می‌کند که شرایط ایرانی اکنون «انقلابی» است.

او در توضیح این امر می‌گوید: «در این خیزش بازپس‌گیری زندگی به خواست همگانی تبدیل شده است. پس به لحاظ ذهنی یک درد مشترک و خواست مشترکی به‌وجود آمده و گروه‌ها و اقشار مختلف اجتماعی را در احساس و ابراز آن شریک نموده و آنان را به عمل جمعی رهنمون شده».

به گفته آقای بیات، «با ظهور مردم به عنوان سوژه، به عنوان ابر‌جمعی که در آن مرز‌ها و تفاوت‌های طبقاتی، جنسیتی، قومی، مذهبی به‌طور موقت و به نفع خیز عمومی بزرگ‌تری رنگ می‌بازند، به نظر می‌رسد که خیزش وارد نوعی اپیزود انقلابی شده است».

۱۷:۲۹ ۱۹.۷.۱۴۰۱

۱۷:۱۴ ۱۹.۷.۱۴۰۱

۱۶:۵۸ ۱۹.۷.۱۴۰۱

اتهام تازه علیه فائزه هاشمی: «فعالیت تبلیغی علیه جمهوری اسلامی»

سخنگوی قوه قضائیه جمهوری اسلامی می‌گوید فائزه هاشمی، نماینده سابق مجلس شورای اسلامی، به «فعالیت تبلیغی علیه نظام» متهم شده و در «بازداشت موقت» به سر می‌برد.

به گفته مسعود ستایشی، خانم هاشمی که پنجم مهرماه بازداشت شد، علاوه بر این به «اجتماع و تبانی و اخلال در نظم عمومی» متهم شده است.

او افزود که به پرونده وی «سریعا» رسیدگی شده و به «دادگاه ارسال خواهد شد.

بازداشت فائزه هاشمی پس از گسترش اعتراضات اخیر به‌دنبال مرگ مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد صورت گرفت.

او پیش از بازداشت گفته بود که جامعه از اصلاحات در جمهوری اسلامی ناامید شده و حاکمیت هم نمی‌تواند خودش را با نسل جدید سازگار کند و همین موضوع معترضان را به این نتیجه می‌رساند که این‌ها نباشند و «به نظر من حق دارند».

خبرگزاری تسنیم پس از بازداشت خانم هاشمی نوشت که اتهام او، «تحریک اغتشاشگران به اعتراضات خیابانی» است.

این دختر اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس پیشین مجمع تشخیص مصلحت نظام، در سال ۹۹ نیز به اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام به ۱۵ ماه حبس و دو سال مجازات تکمیلی از جمله ممنوعیت فعالیت در فضای مجازی محکوم شده بود.

۱۶:۵۵ ۱۹.۷.۱۴۰۱

بیشتر

XS
SM
MD
LG